пʼятниця, 17 серпня 2018 06:45

Буддійський монах шахраював і викрадав дітей

9 серпня трибунал таїландського міста Бангкок засудив буддійського монаха 50-річного Вірапхола Сукпхола до 114 років позбавлення волі. Звинувачують у шахрайстві, відмиванні грошей і зв'язку з неповнолітніми.

Вірапхола засудили за 29 випадків шахрайства в особливо великих розмірах. 114 років – це сумарний термін ув'язнення за всі злочини. Але за законодавством, він має відсидіти лише 20 років. Це найбільший термін у Таїланді для людини, яка здійснила кілька однакових правопорушень.

Вірапхол узяв собі ім'я Луанг Пу Ненкхам. Стверджував, що може вплинути на долю і привабити удачу.

2009-го він заявив, що йому наснився індуїстський бог Індра. Нібито наказав створити найбільшу в світі смарагдову статую Будди та побудувати біля неї храм. Ченець почав збирати на це гроші. На них купив собі 22 автомобілі марки "Мерседес-Бенц", невеликий реактивний літак класу "бізнес-джет". Ним подорожував за кордон. 2013-го виклав в інтернет відео з борту. За це його вигнали з монастиря.

Згодом монаха звинуватили у зґвалтуванні неповнолітньої дівчини. Він утік у США. Парафіяни, які передавали йому мільйони доларів на благодійність, подали на Вірапхола до суду. Після арешту з його банківського рахунку вилучили 380 млн бат – 313 млн грн. Минулого року повернули в Таїланд.

Вірапхола Сукпхола також звинувачують у домаганнях і викраденні неповнолітніх. Вирок за цим обвинуваченням винесуть у жовтні цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Буддійський монах шахраював і викрадав дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути