понеділок, 26 лютого 2007 16:49

Британський принц Гаррі служитиме в Іраку

Автор: фото: REUTERS
  Принц Гаррі під час навчання у військовій академії у графстві Суррей, Велика Британія, звідки нещодавно випустився. Найближчим часом він поїде служити до Іраку, де керуватиме елітним підрозділом ”Скорпіон”
Принц Гаррі під час навчання у військовій академії у графстві Суррей, Велика Британія, звідки нещодавно випустився. Найближчим часом він поїде служити до Іраку, де керуватиме елітним підрозділом ”Скорпіон”

22-річний принц Гаррі готується їхати до Іраку, де проходитиме військову службу. Син спадкоємця британського престолу принца Чарльза керуватиме підрозділом "Скорпіон". Під його командуванням буде 12 осіб і 4 бронетранспортери.

Гаррі закінчив престижну військову академію Сандхерст у графстві Суррей на півдні Великої Британії. За останні 25 років він буде першим членом королівської родини, який візьме участь у бойових діях. Останнім був герцог Йоркський Ендрю. Він пілотував бойовий вертоліт від час війни між Аргентиною та Великою Британією за Фолклендські острови.

Однак малоймовірно, що Гаррі піде в бій. Нещодавно прем"єр-міністр Великої Британії, 53-річний Тоні Блер, заявив про намір вивести 1600 британських солдатів з Іраку.

На те, що Гаррі служитиме в Іраку, жваво відреагувала преса. Одна з ісламістських організацій Великої Британії опублікувала на своєму сайті статтю під заголовком "Принц Гаррі поїде до Іраку вбивати мусульман". Інші британці вважають, що служба принца в армії — це лише акція для створення іміджу. Мовляв, довірений Гаррі загін займатиметься не військовими місіями, а виключно охороною члена королівської родини.

Сам принц давно заявляє, що мріє служити в Іраку. Погрожував навіть залишити академію, якщо після випуску його не відправлять на військову службу.

Раніше Гаррі не раз дорікали за негідну члена королівської родини поведінку. На початку 2005 року він прийшов на вечірку в нацистській формі. Щоб покарати сина, принц Чарльз, спадкоємець британського престолу, відправив його працювати на свиноферму.

Після випуску з академії Гаррі часто бачили напідпитку, а також у стрип-барі зі стриптизеркою на колінах. Його вчителька з престижного коледжу Ітону говорила, що вчився він погано, йому завищували оцінки й писали за нього курсові роботи.

Тоні Блер схвально оцінює принца Гаррі. Коментуючи його рішення поїхати до Іраку, прем"єр сказав: "Це схоже на нього. Він сміливий хлопець".

Зараз ви читаєте новину «Британський принц Гаррі служитиме в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути