пʼятниця, 24 березня 2017 07:05

Бразилія продавала гниле м'ясо

Європейський Союз тимчасово зупинить імпорт бразильського м'яса. Країна постачала несвіжий продукт на міжнародний ринок.

Влада Бразилії стверджує, що виробники використовували хімічні речовини для покращення зовнішнього вигляду і запаху м'яса з вичерпаним терміном придатності.

— Висновки санітарних інспекторів просто купували, — каже журналіст із Сан-Паулу Рікардо Ерейра. — Часом продавали повний неліквід. Вимочували у воді з оцтовою кислотою, мили рідким милом. Потім заморожували. Після розморожування пахло нормально. Зараз намагаються довести, що використовували безпечні речовини.

Президент Мішель Темер скликав екстрене засідання з послами низки країн, аби залагодити питання. Запевнив, що національні види м'яса безпечні. На трьох найбільших м'ясопереробних комбінатах країни почали розслідування. Їхніх керівників усунули. Звільнили інспекторів, які продавали неправдиві висновки експертизи.

— Торік кілька компаній попросили змінити постачальників, — говорить власник гуртівні Зуза Кур. — Стверджували, що м'ясо несвіже, а платили за вищий ґатунок. Я замовив незалежну експертизу. Вся партія була прострочена. Туші підфарбували й вимочили в олії з оцтом. Той комбінат працював із російськими і китайськими клієнтами. Ми зв'язалися з кількома середніми фермерами і приватною бійнею. Після того проблем не маю. На складах великих комбінатів повний безлад. М'ясо лишають не в холодильниках на кілька днів. По ньому ходять ногами. У курячі цехи не можна зайти. За кілометр смердить ­тухлим.

Бразилія — найбільший у світі експортер яловичини та птиці. Припинення продажу м'яса може підірвати економіку країни. Зараз Бразилія переживає найгірший економічний спад в історії.

Зараз ви читаєте новину «Бразилія продавала гниле м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути