вівторок, 19 листопада 2019 00:40

Брати вісім років обмінювали фальшиві телефони на справжні

У США в Сан-Дієго три брати з Китаю вісім років обмінювали фальшиві телефони "айфон" на справжні. Збитки компанії оцінюють у $6 млн.

Чоловіки привозили з Китаю техніку. Закуповували фальшиві телефони високої якості. Серійні номери збігалися зі справжніми. Потім навмисно ламали їх і здавали на гарантійний ремонт. Натомість отримували фабричні телефони. Продавали їх за межами США.

— Щоб їх не помітили, залучили ще понад десяток людей із Китаю, В'єтнаму і Росії, — говорить прокурор Ріна Лісс. — Платили їм по 20–30 доларів за кожен "айфон". Діяли по всій країні. Завербували людей у Канаді. Коли їх арештували, мали на руках 90 телефонів і понад чверть мільйона готівкою. Також мали ще понад сотню фальшивих апаратів. Замовляли їх на одній фабриці в Китаї.

Організаторам загрожує 20 років за ґратами і кілька сотень тисяч штрафу. Їх звинувачують у шахрайстві, злочинній змові, відмиванні грошей.

Зараз ви читаєте новину «Брати вісім років обмінювали фальшиві телефони на справжні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути