пʼятниця, 20 квітня 2012 07:15

Японець 20 років живе голий на безлюдному острові

Автор: фото: REUTERS
  Масафумі Нагасакі, єдиний житель острова Сотобанарі на півдні Японії, одягає лише рожевий рушник на голову
Масафумі Нагасакі, єдиний житель острова Сотобанарі на півдні Японії, одягає лише рожевий рушник на голову

76-річний Масафумі Нагасакі понад 20 років живе на безлюдному острові Сотобанарі на півдні Японії. Майже не вдягається. Раніше працював фотографом. Коли вийшов на пенсію, вирішив оселитися ближче до природи.

— Перший рік, коли тільки приїхав на острів, соромився ходити без одягу. Як неподалік проходив човен, я кидався вдягати штани, — розповідає Масафумі. — З часом в одежі стало так некомфортно, що я забув про неї. Природа диктує свої правила.

Відтоді лише пов'язує голову рожевим махровим рушником, щоб не пекло сонце.

Сотобанарі у перекладі означає "далекий острів". Він кілометр завширшки. Прісної води там немає. Човником Масафумі пливе до сусіднього населеного острова, щоб купити води й рису. Для нього це єдиний привід одягтися. Щомісяця родичі надсилають діду на життя 10 тис. ієн — це майже 1000 грн.

Першого місяця, коли японець оселився тут, острів накрив тайфун. Негода зруйнувала курінь, що його збудував собі Масафумі, й віднесла у море тент.

— Після шторму я просто лежав, згорнувшись калачиком, під сонцем. Тоді я майже здався, думав, на цьому острові жити неможливо. Але потім звик, і все налагодилося, — говорить відлюдник.

Масафумі живе за режимом. Уранці прокидається, вмивається, робить зарядку. Купається в морі. Далі готує рисові кульки. Снідає. Потім іде засмагати. Після цього готує обід. Перед вечерею прибирає на острові.

— Дуже важливо знайти собі місцину, де проведеш решту життя. Я вирішив, що моє місце — тут. Раніше не замислювався, як помру. Хтось це робить у лікарні, хтось удома, в колі рідних. Але вмерти тут, серед природи, — хіба це не найкраще?

Зараз ви читаєте новину «Японець 20 років живе голий на безлюдному острові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути