Ексклюзиви
пʼятниця, 26 серпня 2011 07:30

Анна Хазаре оголосив голодування

Автор: фото: REUTERS
 

Cтуденти з національними прапорами зібралися на пляжі індійського міста Пурі біля 10 піщаних портретів активіста Анни Хазаре. Їх зробив місцевий художник Сударшан Патнаїк, 35 років. Усі зображення різні за розміром.

74-річний Анна Хазаре минулого тижня оголосив двотижневе голодування. Він проти корупції. В Індії високий рівень неписьменності й бідності. Люди скаржаться на байдужість влади до їхніх потреб, нарікають на бюрократію та хабарництво.

Хазаре вимагає, щоб уряд посилив антикорупційне законодавство. Першого дня голодування, у вівторок, чоловіка кинули за ґрати. По всій Індії почалися мітинги й протести. Люди вимагали випустити активіста. Поліція пояснила, що в парку, де той розташувався, заборонені будь-які публічні акції. У п'ятницю Хазаре відпустили, й він продовжив голодувати. Розбив намет на столичній площі Рамліла Мейдан. Нічого не їсть, п'є воду з невеликою кількістю лимонного соку. Схуд маже на чотири кілограми. Анна Хазаре неодружений. Понад 35 років живе в невеликій кімнаті при храмі в селі Ралеган Сідхі.

Минулої суботи на вулиці столиці Нью-Делі вийшли майже 10 тисяч індусів із національними прапорами. Кричали, що підтримують його протест.

Влада називає поведінку Анни недемократичною.

Зараз ви читаєте новину «Анна Хазаре оголосив голодування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути