вівторок, 20 січня 2009 17:18

Адвоката розстріляли неподалік Кремля

19 січня в Москві невідомий розстріляв адвоката 34-річного Станіслава Маркелова та журналістку Анастасію Бабурову, 25 років. Це сталося неподалік Кремля о третій дня.

Маркелов та Бабурова йшли після прес-конференції, яку проводив адвокат. Ззаду до них підійшов чоловік у темно-зеленій шапці з вирізами для очей. Він дістав пістолет, зробив кілька пострілів і пішов у напрямку  метро Кропоткінська. Маркелов помер на місці, Бабурова — наступного дня в реанімації.

Міліція пов"язує вбивство із професійною діяльністю адвоката. Він представляв інтереси родини чеченки Ельзи Кунгаєвої, яку 2000-го задушив російський полковник Юрій Буданов. Військовий убив її за допомогу чеченським бойовикам. Потім передав її голе тіло солдатам і наказав познущатися над нею.

Суд над Будановим був першим випадком, коли російського військового покарали за злочин проти мирного жителя Чечні. Полковник мав сидіти у в"язниці до 2013 року. Однак нещодавно його амністували. 15 січня він вийшов на волю. Із цим його привітали російські націоналісти, які вважають Буданова героєм.

Маркелов заявив, що так цього не залишить. На прес-конференції за півгодини до вбивства він оголосив, що передасть справу до Міжнародного суду у справах людини в Страсбурзі.

Чотири роки тому вже було вчинено замах на життя адвоката. У метро на нього напали скінхеди.

Зараз ви читаєте новину «Адвоката розстріляли неподалік Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути