вівторок, 25 березня 2008 17:16

34-кілограмовий скат убив американку в її човні

Автор: фото: reuters
  Леопардовий скат вискочив із води, коли Джуді Загорскі засмагала на палубі, а батько керував човном
Леопардовий скат вискочив із води, коли Джуді Загорскі засмагала на палубі, а батько керував човном

57-річну американку Джуді Загорскі з містечка Піджен, штат Мічіган, убив 34-кілограмовий морський скат. Він заскочив у її човен і проштрикнув жінці шию отруйним шипом на кінці хвоста.

Загорскі плавала в човні зі своїм батьком неподалік берегів Флориди. Жінка засмагала на палубі, а батько керував човном. Із води раптом вискочив леопардовий скат і, зачепивши Джуді хвостом, упав на палубу. Жінка одразу померла.

Деякі слідчі вважають, що Загорскі могла загинути й від удару головою — на палубі була кров. Проте більшість медиків переконані, що вона померла від отрути.

Леопардові скати-хвостоколи на хвостах мають отруйні шипи, яким користуються в разі небезпеки. Однак тварини ніколи не нападають на людей.

— Скати вискакують із води лише в кількох випадках: рятуючись від хижаків, народжуючи або ж струшуючи із себе паразитів, — розповідає Лін Гір, місцевий експерт із дикої природи. — Але ніколи не нападають на людей. Свою отруту вони використовують лише з метою захисту.

"Крила" скатів завдовшки сягають трьох метрів, а хвости — двох метрів. В Атлантичному океані плавають представники цього виду, вага яких перевищує 200 кг. Американські експерти з морських тварин кажуть, що скати сприймають човни за великі акули та вискакують з води, рятуючися від них.

У Флориді таке трапляється не вперше. 2006 року на човен, яким подорожував 83-річний Джеймс Бертакіс, теж заскочив скат. Тварина вдарила чоловіка в області серця, але він вижив. Одужав за кілька місяців після пригоди.

Того ж року на Великому рифі в Австралії від удару ската-хвостокола загинув австралійський "мисливець за крокодилами" Стів Ірвін. Скат ударив його в груди.

Зараз ви читаєте новину «34-кілограмовий скат убив американку в її човні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути