четвер, 11 листопада 2010 00:00

14-річну Нуру видали заміж за 80-річного чоловіка

80-річний Ахмед Рахім із Саудівської Аравії дав розлучення своїй 14-річній дружині через місяць після весілля. Але погодився розірвати шлюб тільки після того, як йому віддали калим за наречену. Дівчину викупив незнайомець.

— Ахмед заплатив 17 тисяч саудівських ріалів (35 тис. грн. — "ГПУ") та запропонував 100 овець за нашу Нуру, — розказує її дід Махаммед Атін. — Але я все одно не схвалював цього шлюбу. Перед весіллям дівчина ходила, як у воду опущена. Бо її посватав чоловік мого віку.

Батько Нури пристав на пропозицію заможного нареченого. Перед заручинами наказав доньці забрати гроші, які начебто він виграв на конкурсі зі знання Корану. Коли дівчина принесла їх додому, дізналася, що насправді батько послав її за своїм викупом.

Історія набула розголосу. Небайдужий незнайомець відкупив Нуру. Пару розлучили в суді.

— Різниця у віці наречених не має перешкоджати шлюбам, — каже Рахім. — Я думав, що Нура стане для мене гідною дружиною. Шукатиму собі ідеальну жінку й далі. Я втомився жити сам. Добре, що мені повернули калим, тепер зможу віддати його іншій.

Торік у Саудівській Аравії обговорювали можливість заборонити шлюби з дівчатами до 18 років. Законопроект не затвердили.

У цій країні вважають, що жінка має вийти заміж і народити дитину до 25 років. До шлюбу віддають із 12-ти.

Зараз ви читаєте новину «14-річну Нуру видали заміж за 80-річного чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути