четвер, 29 вересня 2022 08:06

"Змінюють майбутнє світу": два міністри й математик з України в рейтингу Time

"Змінюють майбутнє світу": два міністри й математик з України в рейтингу Time
У список "Новаторів" увійшов міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua

Щороку американський журнал Time публікує рейтинг Time100 Next – 100 людей, які змінюють майбутнє світу.

Цьогоріч до рейтингу увійшли міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр інфраструктури Олександр Кубраков. Також українська математикиня Марина В'язовська.

Федоров увійшов у список "Новаторів", його відзначили за внесок у впроваджені нових технологій у країні. Кубраков увійшов до списку "Лідерів".

Федоров став міністром у серпні 2019 року. До цього він керував digital-напрямом передвиборчого штабу президента Володимира Зеленського. Кубраков після парламентських виборів 2019-го став нардепом від партії "Слуга народу". Згодом обійняв крісло голови Укравтодору. У травні 2021 року став міністром інфраструктури.

В'язовська здобула найпрестижнішу математичну нагороду – медаль Філдса, яку вручають раз на чотири роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва висунули кандидатом на Нобелівську премію миру

"Докази В'язівської тісно пов'язані з кодами виправлення помилок, які використовують у стільникових телефонах, космічних кораблях та інтернеті. І одного разу вони можуть встановити чіткіші зв'язки в багатьох формах зв'язку", – ідеться в журналі Time.

Загалом до списку Time100 Next 2022 року увійшли музиканти, медики, урядовці, лідери рухів, а також відомі викривачі корупції і топменеджери компаній. Усіх відібрали журналісти Time на основі репортажів.

Time визначив переможців рейтингу за п'ятьма категоріями: "Митці", "Феномени", "Новатори", "Лідери", "Адвокати".

26 вересня головнокомандувача Збройними силами України Валерій Залужний з'явився на обкладинці Time. Він дав інтерв'ю американському журналу. Time видав статтю під назвою "Всередині українського контрудару, який переломив хід війни".

26 вересня у Брюсселі представили номінантів на премію ім. Сахарова 2022 року. У списку Україна фігурує у трьох номінаціях. Усі фракції Європарламенту, які висунули Україну на премію, відзначили мужність українського народу та його відважне протистояння російській навали.

Зараз ви читаєте новину «"Змінюють майбутнє світу": два міністри й математик з України в рейтингу Time». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути