Ексклюзиви
понеділок, 05 серпня 2024 08:09

Загинули 100 людей - у Бангладеш спалахнули масові протести
3

Під час протестів у Бангладеш загинуло близько 100 людей
Фото: eastnews.ua
Під час протестів у Бангладеш загинуло близько 100 людей
Під час протестів у Бангладеш загинуло близько 100 людей

У неділю під час антиурядових протестів у Бангладеш загинули щонайменше 100 людей.

Ще сотні осіб отримали поранення, пише АР із посиланням на місцеві ЗМІ.

"Протестувальники вимагали відставки прем'єр-міністерки країни Шейх Хасіни. Та розпорядилася відключити мобільний інтернет у спробі придушити заворушення. У результаті насильства загинуло щонайменше 14 поліцейських", - сказано в повідомленні.

Військові у столиці Дакка та в інших містах запровадили комендантську годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США не визнали Мадуро переможцем виборів у Венесуелі

Після протестів минулого місяця, які почалися зі студентських виступів із закликами покласти край системі квот на державні посади, демонстранти вимагають відставки прем'єрки Хасіни. Тоді під час мітингів загинуло понад 200 людей.

Під час нового спалаху насильства Хасіна заявила, що протестувальники, які займалися саботажем, були вже не студентами, а злочинцями.

"Народ повинен розправитися з ними залізною рукою", - заявила вона.

Загалом за останні тижні у Бангладеш було заарештовано щонайменше 11 тис. осіб. Влада закрила школи й університети по всій країні, оголосила вихідні з понеділка по середу. Суди залишаться закритими на невизначений термін.

Офіси, банки і фабрики відкрилися, але люди, які приїжджали на роботу в Дакку та інші міста, зіткнулися з проблемами, намагаючись дістатися до своїх робочих місць.

В одному з районі Дакки поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати сотні людей, які заблокували головну автомагістраль.

Протести стали серйозним випробуванням для Хасіни, яка керує країною понад 15 років. У січні на виборах, які бойкотували її основні опоненти, вона стала прем'єркою на четвертий термін поспіль.

Венесуелу сколихнули масові протести після президентських виборів. Окружна виборча комісія у понеділок офіційно оголосила переможцем президентських перегонів авторитарного лідера Ніколаса Мадуро, через що люди вийшли на вулиці столиці та низки міст Венесуели.

У Каракасі сили безпеки застосували сльозогінний газ для розгону великого натовпу протестувальників. Люди вийшли на головну дорогу столиці, стукаючи каструлями і сковорідками. Венесуельська правозахисна організація PROVEA заявила, що озброєні групи, які підтримують Мадуро, стріляли в мирних демонстрантів. У місті Маракай протестувальники вимагали правди про реальні результати виборів. У прибережному штаті Фалькон демонстранти повалили статую Мадуро.

Зараз ви читаєте новину «Загинули 100 людей - у Бангладеш спалахнули масові протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути