неділя, 22 квітня 2018 06:06

ВВС показали сюжет про кінець світу. Але це не правда

Автор: ВВС
  Чоловік у студії, схожій на студію ВВС, розповідав про початок атоманої війни між Росіє на НАТО. Повідомлення, що це фейк, не  було
Чоловік у студії, схожій на студію ВВС, розповідав про початок атоманої війни між Росіє на НАТО. Повідомлення, що це фейк, не було

Невідомі зловмисники розсилають у мережі фейкове відео, виконане у стилі ВВС. У ньому повідомляється про термоядерну війну.

Ведучий у студії, схожій на ВВС, повідомляє про "серйозний інцидент між Росією та НАТО". Через конфлікт між російською авацією та військами НАТО починається атомна війна, описують сюжет ролика британські журналісти.

Відео зроблене у вигляді випуска екстрених новин. Російський літак-шпигун обстріляв військово-повітряні сили НАТО. Російські військові кораблі почали вражати цілі НАТО, а королівську родину евакуювали. Кремль запускає термоядерні боєголовки і вони знищують німецьке місто Майнц та частину Франкфурта, розповідає ведучий.

Журналісти ВВС помітили, що в сюжеті схожі лише літери ВВС. Але шрифт та дизайн студії відрізняються від справжніх.

Ролик випустили для ірландської компанії Benchmarking Assessment Group у 2016 році. Компанія займається відбором та оцінкою талантів, йдеться на її офіційному сайті. Мали на меті перевірити реакцію людей на такі новини. Про це розповідає актор Марк Ріс - він виконав роль ведучого. Переконує - на камеру помереджав, що інформація - вигадка. Що сталося з відзнятим матеріалом далі, не мав гадки.

"Як актор, який грає цю роль, я записав відео на зеленому екрані. Я не брав ніякої участі в його редагуванні чи випуску остаточного варіанту", - розповідає Ріс (технологія "зеленого екрану" дозволяє монтувати будь-який фон на відео. - Gazeta.ua).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї запустили фейкову криптогривню

Журналісти занепокоїлися, бо відео в редагованому вигляді - без попередження про фейковий вміст - пересилається в англомовному секторі інтернету. Зокрема, через WhatsApp. Працівники преси нагадують, що будь-яку інформацію варто перевіряти. Подібні ролики - на їх офіційному каналі в You Tube.

Мешканці столиці Саудівської Аравії місті Ер-Ріяд повідомляли про спробу військового перевороту. Біля палацу нинішнього короля Салмана ібн Абдул-Азіз Аль Сауда чули постріли. Очевидці повідомляли про вибухи. У небі бачили військові літаки.

У Саудівській Аравії не відбувається повстання. Біля палацу короля пролітав іграшковий дрон і його збила служба безпеки. Про це з посиланням на речника поліції міста Ер-Ріад повідомляє урядова преса.

Зараз ви читаєте новину «ВВС показали сюжет про кінець світу. Але це не правда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути