середа, 06 січня 2021 14:53

У повних жінок сини частіше потерпають від безпліддя

У повних жінок сини частіше потерпають від безпліддя
Вагітна з ожирінням / The Daily Mail

Данське дослідження показало, що сини у жінок, які до пологів мали надлишкову вагу, приблизно на 40% частіше виростають безплідними.

Дослідники вивчили 9232 дорослих чоловіків, із яких 9% страждали безпліддям. Команда виявила зв'язок між матерями, у яких індекс маси тіла під час вагітності був 25 або вище, і збільшенням ризику безпліддя у дітей чоловічої статі. Те саме не стосується дітей дочок у жінок з надмірною вагою. Про це пише The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше як половина дорослих мають зайву вагу

Ожиріння спричиняє зміни в організмі, які впливають на ріст плоду. Збої в роботі гормонів і брак мінералів в результаті ожиріння також можуть уповільнити розвиток майбутньої дитини.

Дослідження показали, що діти, народжені від батьків з надмірною вагою, куди частіше стають повними, що призводить до діабету 2-го типу і серцевих хвороб.

"Безпліддя - глобальна проблема. Важливо, щоб дослідження зосереджувалися на усуненні ризиків. Знаємо, діти, народжені від матерів з надлишковою вагою чи ожирінням, мають вищий ризик несприятливих наслідків в коротко і довгостроковій перспективі", - заявила одна з авторів дослідження Лінн Арендт з Орхуського університету Данії.

Рівень безпліддя різко виріс за останні 30 років - 1/8 частина пар у світі виявляється нездатною зачати дитину після року чи більше спроб.

На думку експертів, третина випадків безпліддя - результат проблем з репродуктивною функцією чоловіків. Приблизно такий же відсоток - результат проблем у жінок.

На думку доктора Арендт і її колег, епідемія ожиріння у світі сприяє зростанню проблеми. Профілактика надмірної ваги під час вагітності може бути важливим інструментом для збереження фертильності в майбутніх поколіннях. Жінкам, які страждають ожирінням, рекомендують худнути до вагітності в інтересах власного здоров'я і здоров'я дитини. Однак вагітним не рекомендують худнути, бо це може бути небезпечно для плоду.

Зараз ви читаєте новину «У повних жінок сини частіше потерпають від безпліддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути