четвер, 24 грудня 2020 04:40

Трамп помилував двох скандальних радників

Трамп помилував двох скандальних радників
Манафорт був керівником президентської кампанії Дональда Трампа у 2016 році. Фото: Global Look Press/Patrick Fallo

Президент США Дональд Трамп указом помилував своїх колишніх радників Пола Манафорта і Роджера Стоуна.

Вони були ключовими фігурантами у "російському" розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера, йдеться в офіційній заяві Білого дому.

"Сьогодні президент Дональд Трамп помилував 26 осіб та частково або повністю полегшив вироки ще трьом особам", - зазначається в заяві.

Манафорт був керівником президентської кампанії Дональда Трампа у 2016 році. Стоун - політконсультант і лобіст, а також давній радник Трампа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політтехнолог Януковича вийшов із в'язниці

Пол Манафорт був засуджений у березні 2019 року на 90 місяців у двох окремих справах, пов'язаних із податковими та банківськими шахрайствами. Порушення були виявлені під час "російського" розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера. Свою роль у процесі зіграла серед іншого так звана "амбарна книга" Януковича, де вказувалося, що Манафорт отримав великі суми, які було приховано від податків.

Роджер Стоун був засуджений у лютому 2020 року до трьох років і чотирьох місяців ув'язнення за надання неправдивих свідчень у Конгресі США, а також за спробу вплинути на свідка. Трамп замінив вирок Стоуну в липні 2020 року, врятувавши його від в'язниці. Стоун вважався напряму причетним до передачі викраденого компромату на Гілларі Клінтон сайтові Wikileaks, що суттєво вплинуло на результати попередніх виборів президента США.

Зараз ви читаєте новину «Трамп помилував двох скандальних радників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути