понеділок, 15 листопада 2021 03:14

Шукача скарбів оштрафували на майже $3 тис. за те, що загубився

Шукача скарбів оштрафували на майже $3 тис. за те, що загубився
Мисливця за скарбами оштрафували після того, як його довелося рятувати на гелікоптері з Єллоустонського парку / Getty Images

Мисливцеві за скарбами, що заблукав у Єллоустонському національному парку в США, доведеться заплатити $2880 за свій порятунок.

Марка Лантіса визнали винним у безрозсудному хуліганстві. Про це пише Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має заплатити €100 тис. і повернути скіфське золото - Тарута

Суд заявив, що "Лантіс поводився необачно, свідомо ігноруючи небезпеку, про яку знав".

Інцидент стався у серпні 2018 року, коли Лантіс, якому за 40 років, пішов на одноденну прогулянку Єллоустонським парком. Він планував пройти стежкою і пошукати закопані скарби неподалік піка гори, а потім повернутися на стежку.

Він шукав те, що було відомо як скарб Форреста Фенна - скриню з золотими монетами та іншими цынними предметами, які були заховані десь у Скелястих горах мільйонером та торговцем витворами мистецтва Фенном у 1988 році.

У скарбі було золото та коштовності на $1-2 млн. Протягом десятиліть мисливці за скарбами копали у горах та каньйонах у пошуках захованих скарбів.

По дорозі до гори Лантіс знайшов на стежці ведмеже хутро і послід. Коли досяг підніжжя гори, вирішив повернутися іншим маршрутом, щоб уникнути зустрічі з ведмедем, і подумав, що цей маршрут приведе його до швидкого спуску. Проте пізніше зателефонував сестрі та повідомив, що не може вийти з парку тієї ночі. Він заявив у суді, що "провів ніч мокрий, холодний та наляканий".

Наступного дня зателефонував рейнджерам парку і в 911, щоб визначити своє місцезнаходження через GPS і вийти. Рейнджер давав йому вказівки протягом дня, але о 17:45 він повідомив, що "не може знайти дорогу і йому потрібна допомога". За ним відправили гелікоптер, щоб урятувати, бо було вже занадто пізно, щоб хтось дістався до його місця знаходження.

Рейнджер звинуватив його в хуліганстві та навмисному створенні загрози. Пізніше суд визнав його винним, заборонив відвідувати парк п'ять років та наклав штраф.

Скарб Фенна знайшли у червні 2020 року. Щонайменше чотири людини загинули, намагаючись знайти скарб.

Давньоримські золоті монети знайшли дайвери на морському дні біля узбережжя на південному сході Іспанії. Їх датують кінцем IV – початком V ст.

Зараз ви читаєте новину «Шукача скарбів оштрафували на майже $3 тис. за те, що загубився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути