Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2024 19:04

США та Німеччина погрожували не давати ракети, якщо ними атакують територію Росії - ЗМІ

США та Німеччина погрожували не давати ракети, якщо ними атакують територію Росії - ЗМІ
Обмеження погано впливають на хід бойових дій. Фото: ПС ЗСУ

США і Німеччина погрожували Україні зупинити постачання ракет, якщо ними атакують територію Росії.

Такі обмеження дуже шкідливі для України, особливо під час битви за Харків. Про це пише Bild.

"Говорячи простою мовою: в той час, як Росія щодня випускає по Харкову майже 5 тисяч артилерійських снарядів, Україні не дозволяється випустити у відповідь жодного західного снаряда", - пише Bild.

Та сама ситуація з повітряними ударами. Більшість російських авіабаз мають перебувати в межах досяжності зброї, яку отримала українська армія. Але через обмеження немає можливості знищувати російські літаки на землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція дозволила Україні бити по території РФ своєю зброєю

Західні системи ППО не можна використовувати проти російських літаків. Українці змушені чекати, доки бомбардувальники випустять крилаті ракети та опиняться над територією України.

"За інформацією BILD, українська армія принаймні один раз використовувала систему Patriot з Німеччини, щоб зробити самостійні дії. Реакція: гнівні дзвінки з Берліна і Вашингтона та погроза припинити постачання зенітних ракет, якщо подібний інцидент повториться", - пишуть журналісти.

Останнім часом у цій справ намітилися зрушення. Глави кількох держав заявили, що їхня зброя тепер може бути використана проти російських цілей. Але багато систем стріляють американськими снарядами. І США проти такого використання.

Неофіційно із США надходять сигнали, що в Білому домі вже почали обговорювати рішення про надання Україні дозволу бити американською зброєю по території Росії. Втім, консенсусу ще немає, повідомив народний депутат Єгор Чернєв, який є головою постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський підтримав пропозицію дозволити Україні завдавати удари західною зброєю по території Росії. Він зазначив, що Європа повинна навчитися краще грати в гру на ескалацію, змушуючи російського диктатор Володимира Путіна здогадуватися про свої наміри.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників, що постачають зброю Україні, скасувати заборону на її використання для завдання ударів по військових об'єктах в РФ. Натомість, дві країни ЄС виступили проти використання Україною західної зброї для ударів по РФ.

Зараз ви читаєте новину «США та Німеччина погрожували не давати ракети, якщо ними атакують територію Росії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути