неділя, 26 травня 2024 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Дві країни ЄС виступили проти використання Україною західної зброї для ударів по РФ

Дві країни ЄС виступили проти використання Україною західної зброї для ударів по РФ
Дві країни ЄС виступили проти використання Україною західної зброї для ударів по РФ. Фото: army.mil

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що наразі не бачить причин для розширення зони дії західної зброї у війні в Україні.

Зокрема, для ударів по території Росії. Про це він заявив під час суспільного діалогу в Берліні в неділю, повідомляє ARD.

Він заявив, що існують "чіткі правила поставок німецької зброї, які були узгоджені з Україною, і вони працюють".

За словами канцлера, метою його політики щодо України є "запобігання початку великої війни", а поставка німецької зброї для самооборони України слугують для "запобігання ескалації війни, війни між Росією і НАТО".

Шольц додав, що він дотримуватиметься своїх попередніх критеріїв щодо постачання зброї в Україну, додавши, що Німеччина є найбільшим прихильником України в Європі.

При цьому, за його твердженнями, Німеччина намагається знайти дипломатичні шляхи врегулювання війни, активно працюючи над вирішенням таких питань як захист Запорізької атомної електростанції, експорт зерна та обмін полоненими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США обговорюють можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії

На заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який закликав союзників, що постачають зброю Україні, скасувати заборону на її використання для завдання ударів по військових об'єктах в РФ, також відреагував міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

"Ми невіддільна частина НАТО, але кожне рішення має ухвалюватися колегіально", - зазначив Таяні. Водночас італійський міністр сказав, що "вибір Києва - це вибір Києва".

Таяні наголосив, що італійська зброя, яку постачають Україні, має використовуватися лише всередині країни.

Очільника МЗС підтримав і віце-прем'єр Італії, лідер консервативної партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

"Італія ні з ким не воює, і якщо допомогти Україні у військовому плані було правильно, то при цьому не може бути й мови про зняття заборони на нанесення Києвом ударів по військових об'єктах у Росії", - сказав Сальвіні.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це в інтерв'ю The Economist заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Дві країни ЄС виступили проти використання Україною західної зброї для ударів по РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути