неділя, 26 травня 2024 19:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі підтримали пропозицію дозволити Україні бити західною зброєю по території РФ

У Польщі підтримали пропозицію дозволити Україні бити західною зброєю по території РФ
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський підтримав пропозицію дозволити Україні завдавати удари західною зброєю по території Росії. Фото: Getty Images

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський підтримав пропозицію дозволити Україні завдавати удари західною зброєю по території Росії.

Він зазначив, що Європа повинна навчитися краще грати в гру на ескалацію, змушуючи російського диктатор Володимира Путіна здогадуватися про свої наміри. Про це Сікорський сказав в інтерв'ю The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві країни ЄС виступили проти використання Україною західної зброї для ударів по РФ

Відповідаючи на запитання, чи допустимо, щоб Україна завдавала ударів по військових об'єктах на території Росії, Сікорський підкреслив, що росіяни завдають ударів по українській електромережі, по зернових терміналах і газосховищах, по цивільній інфраструктурі.

"Російська операція проводиться зі штабу в Ростові-на-Дону. Окрім того, що Росія не використовує ядерну зброю, вона нічим себе не обмежує", - зазначив він.

За його словами, постійне проголошення того, "якою є наша власна червона лінія, лише спонукає Москву пристосовувати свої ворожі дії до наших постійно мінливих самообмежень".

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це в інтерв'ю The Economist заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі підтримали пропозицію дозволити Україні бити західною зброєю по території РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути