вівторок, 20 листопада 2018 17:44

Сьогодні королівське подружжя Британії відзначає 71 річницю

20 листопада британська королева Єлизавета II та її чоловік герцог Единбурзький принц Філіп відзначають 71 річницю весілля.

Вони одружилися 1947 року. До весілля герцог Единбурзький був принцом Греції та Данії. Відмовився від титулів заради шлюбу.

1952 року Єлизавета стала королевою. Принц Філіп завершив військово-морську кар'єру та зосередився на обов'язках чоловіка британського монарха. За даними The Guardian, за 70 років шлюбу герцог Единбурзький відвідав понад 22 тис. офіційних заходів. Про свій вихід на пенсію оголосив у 96 років у 2017-му.

Автор: East News
  У день весілля 20 листопада 1947 року
У день весілля 20 листопада 1947 року

За відверті висловлювання отримав звання найбільш неполіткоректного принца у світі, розповідає znaj.ua. Наприклад, відкрито називав вітряні станції "марною, абсолютною ганьбою", а Елтона Джона "господарем того жахливого автомобіля, який ми часто бачимо по дорозі в замок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Чарльз читає онукам різними голосами

Автор: noblesseetroyautes.com
  У 70-ту річницю весілля
У 70-ту річницю весілля

На питання, чи хотів би відвідати СРСР, принц Філіп відповів: "Я б дуже хотів поїхати в Росію, хоча ці виродки і повбивали половину моєї родини".

На виставці примітивного мистецтва стародавніх ефіопів він пробурмотів: "Що-небудь подібне могла б притягти моя дочка зі шкільного уроку з малювання".

У Єлизавети ІІ та принца Філіпа четверо дітей: троє синів – принц Чарльз, принц Ендрю і принц Едуард, і дочка – принцеса Анна.

Герцога Единбурзького принца Філіпа у 97 років сфотографували під час керування двійкою коней. Фотограф "спіймав" його під час прогулянки біля Віндзорського замку. Після того, як принц Філіп відійшов від своїх обов'язків восени минулого року, він багато відпочиває у Віндзорі і Сандрінгемі.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні королівське подружжя Британії відзначає 71 річницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути