вівторок, 13 листопада 2018 05:50

Принц Чарльз читає онукам різними голосами

— Майбутній король — трудоголік. Засинає за робочим столом, папери прилипають до його обличчя, — каже принц Гаррі про свого батька, принца Вельського Чарльза в документальному фільмі "Принц, син і спадкоємець — Чарльз у 70". Стрічку присвятили ювілею, який припадає на 14 листопада.

— Хочу, аби 5-річний Джордж, 3-річна Шарлотта і 6-місячний Луїс більше часу проводили з дідом, — говорить принц Вільям, брат Гаррі.

— Чарльз стає на коліна і повзає за онуками впродовж годин, видає кумедні звуки і сміється. Діти обожнюють його. Читає їм Гаррі Поттера різними голосами. Вони від цього у захваті. Задля старшого він заснував дендропарк, — каже дружина Чарльза, герцогиня Корнуольська Камілла.

Майбутній король має свої дивацтва, розповідають сини. Коли були малими, водив їх збирати сміття. Також не терпить, аби вдома скрізь горіло світло.

— Я перейняв цю звичку в батька, і дружина мені говорить: "Чому ти вимкнув світло? Темно ж". Кажу: "Має горіти одна лампочка, а не шість", — розповідає принц Гаррі. Одружився із акторкою Меган Маркл 19 травня цього року. Принц Чарльз вів її до вівтаря.

— Він сказав — я зроблю все, що треба для Меган. Я тут, аби допомогти тобі, — пригадує Гаррі.

Рідний батько нареченої влаштував скандал перед весіллям і не приїхав.

— Принц Чарльз — дуже дисциплінована людина. Має певну програму дій, усі питання систематизує. Ніколи не зупиняється, — каже Вільям.

— Він часто запрацьовується і вечеряє пізно вночі. На день народження я побажав би йому вечеряти раніше, — говорить Гаррі. Вважає, що батькові час пригальмувати. Камілла каже, що намагалася переконати в цьому чоловіка, але він не погоджується.

Королева Єлизавета пообіцяла скласти повноваження за три роки. Тоді їй виповниться 95. Принц Чарльз — перший спадкоємець на трон. Може стати королем Карлом ІІІ.

— Він не часто говорить про майбутнє. Але це його призначення, — каже Каміла.

Сам Чарльз обіцяє не втручатися в політику й не висловлюватися на суперечливі теми, коли займе престол. Також планує згорнути свої програми із захисту довкілля, архітектури і відстоювання гомеопатії.

Критики монаршої родини вважають, що фільм має на меті відбілити репутацію наступника престолу перед його коронацією.

— Чарльз створив чорну павутину, якою розсилав написані від руки листи членам парламенту. Пропихував свою політичну програму. Ми повинні провести загальнонаціональне обговорення щодо його кандидатури, а не мовчазну коронацію, — говорять в антимонархічній організації "Республіка".

У 1990-х Чарльз зрадив дружині принцесі Діані, розповідають журналісти. Тоді дав останнє до цього часу інтерв'ю. Також він неквапливий у своїх рішеннях. Уперше одружився у 32 роки. Із другою дружиною Каміллою до весілля 35 років був у стосунках. Познайомився з нею ще до першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Принц Чарльз читає онукам різними голосами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути