субота, 22 січня 2022 23:19

Росія продовжує відправляти в Білорусь військову техніку

Росія продовжує відправляти в Білорусь військову техніку
Спільні навчання Росії та Білорусі триватимуть до 20 лютого. Фото: Міноборони РФ

Екіпажі багатоцільових винищувачів Су-35С Східного військового округу розпочали переліт на територію Республіки Білорусь.

Про це повідомило Міноборони Росії.

Там вони візьмуть участь у навчаннях "Союзна рішучість".

"Під час виконання польотних завдань екіпажі ВКС Росії відпрацюють польоти на максимальну дальність, посадку на білоруські аеродроми, а також спільну з білоруськими фахівцями підготовку до повторних вильотів", - говориться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусь прибули ешелони військової техніки з РФ: з'явилися фото

Перевірка сил реагування "Союзної держави" пройде у два етапи. Перший триватиме до 9 лютого, другий - з 10 по 22 лютого. На першому буде виконано перекидання та створення у найкоротші терміни угруповань військ на території Білорусі, організація охорони та оборони державних та військових об'єктів, охорона повітряного кордону. У ході другого етапу відпрацюють питання запобігання та відображення зовнішньої агресії, а також протидії тероризму.

Задіяні будуть у тому числі полігони Доманівський, Гозький, Обуз-Ліснівський, Брестський та Осиповичський, а також аеродроми Барановичі, Лунинець, Ліда та Мачулищі.

До спільних військових навчань "Союзна рішучість" планують залучити низку військових частин Східного військового округу ЗС РФ, повідомляли російські ЗМІ.

"Військові навчання" є лише прикриттям для перекидання у Білорусь військ і техніки РФ з метою атаки України з півночі, заявили в США.

Російські війська, які перекидають із Сибіру й Далекого Сходу на захід, перебувають уже за 40 км від російсько-українського кордону. Про це стало відомо з розслідування 20 січня. Ідеться не лише про техніку РФ, а й військовослужбовців у великій кількості, "відрядження" яких може тривати шість-дев'ять місяців і довше.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує відправляти в Білорусь військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути