середа, 19 січня 2022 12:05

Росія може вдертися в Україну під час військових навчань у Білорусі - США

Росія може вдертися в Україну під час військових навчань у Білорусі - США
Росія і Білорусь готуються до спільних нібито військових навчань. Фото: Олег Некало, mil.by

Сполучені Штати Америки занепокоєні переміщенням російських військ у Білорусь, які відбуваються нібито під виглядом спільних військових навчань.

Росія може перекидати туди війська для атаки України з півночі, заявив представник Державного департаменту на брифінгу 18 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пряма загроза": Литва б'є на сполох через військових РФ у Білорусі

"Вибір часу (для навчань. – Gazeta.ua) примітний. Звісно, викликає занепокоєння, що Росія може мати намір розміщення військ у Білорусі під виглядом спільних навчань, щоб, можливо, атакувати Україну з півночі", – сказав він.

У Держдепі додали, що попереджали білоруську владу "в приватному порядку" про неприйнятність участі Білорусі у можливому вторгненні в Україну.

Спільні військові навчання "Союзна рішучість" із Росією самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко анонсував минулого тижня. Перші підрозділи збройних сил Російської Федерації, які братимуть участь у них, уже прибули в Білорусь.

За інформацією російських ЗМІ, ці військові навчання триватимуть з 10 до 20 лютого. До них планують залучити низку військових частин Східного військового округу ЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія може вдертися в Україну під час військових навчань у Білорусі - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути