середа, 19 січня 2022 10:57

"Пряма загроза": Литва б'є на сполох через військових РФ у Білорусі

"Пряма загроза": Литва б'є на сполох через військових РФ у Білорусі
Росія і Білорусь готуються до спільних військових навчань. Фото: Олег Некало, mil.by

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що прибуття російських військових у Білорусь становить ще більшу загрозу для Литви.

Про це він сказав 19 січня, пише Delfi.

"У ситуації, що склалася, ми розглядаємо введення російських збройних сил у Білорусь не тільки як фактор, що дестабілізує ситуацію з безпекою, але і як ще більшу пряму загрозу для Литви", - заявив Анушаускас.

У Росії стверджують, що ракетні комплекси С-400 розгорнуть у Білорусі під час навчань щодо "запобігання зовнішній агресії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії знадобиться лише 2 год.: країни Балтії попередили про загрозу

Росія не розкриває кількість військовослужбовців, які беруть участь у навчаннях. За заявою Мінська, навчання готують через нарощувану військову загрозу з боку сусідніх України й Польщі.

Анушаускас зазначив, що 19 січня зустрінеться з послами дев'яти країн НАТО, "які активно сприяють зміцненню безпеки Литви".

"Ми обговоримо ситуацію з безпекою та оголосимо дії Литви", - сказав міністр.

У відповідь на напруженість у регіоні Литва вирішила збільшити кількість призовників, а також інструкторів в українській армії, прискорити придбання систем залпового ракетного вогню.

Спільні військові навчання "Союзна рішучість" із Росією самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко анонсував минулого тижня. Перші підрозділи збройних сил Російської Федерації, які братимуть участь у них, уже прибули в Білорусь.

За інформацією російських ЗМІ, ці військові навчання триватимуть з 10 до 20 лютого. До них планують залучити низку військових частин Східного військового округу ЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Пряма загроза": Литва б'є на сполох через військових РФ у Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути