пʼятниця, 21 січня 2022 12:46

У Білорусь прибули ешелони військової техніки з РФ: з'явилися фото
6

На тлі загрози вторгнення Росії в Україну в Білорусь на станцію розвантаження Брест - Південний прибув черговий ешелон із військовою технікою та особовим складом збройних сил Російської Федерації

Про це повідомила пресслужба міноборони Білорусі.

Фото: Олег Некало, vayar.mil.by

Військові беруть участь у перевірянні сил реагування "Союзної держави" в Білорусі.

Також Росія направила два дивізіони систем протиповітряної оборони (ППО) дальньої дії С-400 "Тріумф" на навчання в Білорусь із Далекого Сходу РФ, повідомила пресслужба міноборони Росії, передає Интерфакс.

Ці дивізіони завантажили на залізницю в Хабаровському краї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен: Якщо хоч один військовий РФ перетне кордон України, це вважатиметься вторгненням

"Підрозділи ППО здійснять марш комбінованим способом на залізничному транспорті та своїм ходом на незнайомі полігони Республіки Білорусь", - заявили в міноборони РФ.

Російські військовослужбовці в рамках навчань проведуть обладнання та маскування пускових позицій, технічне обслуговування та заступлять на навчальне бойове чергування з ППО у складі єдиної регіональної системи ППО Білорусі й Росії.

Кадри навантаження техніки ППО на залізничний ешелон у Хабаровському краї.

Спільні військові навчання "Союзна рішучість" Росії та Білорусі триватимуть з 10 до 20 лютого. До них планують залучити низку військових частин Східного військового округу ЗС РФ, повідомляли російські ЗМІ.

"Військові навчання" є лише прикриттям для перекидання у Білорусь військ і техніки РФ з метою атаки України з півночі, заявили в США.

Російські війська, які перекидають із Сибіру й Далекого Сходу на захід, перебувають уже за 40 км від російсько-українського кордону. Про це стало відомо з розслідування 20 січня. Ідеться не лише про техніку РФ, а й військовослужбовців у великій кількості, "відрядження" яких може тривати шість-дев'ять місяців і довше.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусь прибули ешелони військової техніки з РФ: з'явилися фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути