четвер, 27 червня 2019 11:31

Російські військові розробники закупляють техніку на AliExpress
8

Російський безпілотник, розробників якого запідозрили у махінаціях
Фото: ТАСС
Такий же безпілотник на сайті Аліекспрес
Реакція користувачів Твіттер
Реакція користувачів Твіттер
Реакція користувачів Твіттер

Російських військових розробників запідозрили у махінаціях. На форумі "Армія-2019" у Кубинці показали безпілотник, який підозріло нагадує бюджетний апарат із китайських онлайн-магазинів.

Згідно з інструкцією до нанорозвідника, він здатен переміщати невеликі вантажі до 15 кг вагою, а також літати на відстань до 2000 м. Такими ж властивостями володіє будь-який недорогий БПЛА.

Також на форумі представили "модель робототехнічного комплексу для проведення технічної розвідки". Виглядає, як дитяча іграшка. У масштабі 1/16, на радіокеруванні з відеокамерою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приховували поломки літака: сотні пілотів подали позов

Модель комплексу "ТР" представив військовий інститут залізничних військ і військових сполучень, що належить до Військової академії матеріально-технічного забезпечення імені генерала армії А.В. Хрульова. Виробником і розробником вказали кафедру загальнотехнічних дисциплін.

Поруч із комплексом на стенді знаходяться пульт управління, рідкокристалічний монітор і ще одна пластикова чорна коробка.

На пульті є напис Sender Radio Control R/C Series Speciality Model і ззовні він ідентичний до пульта, який є AliExpress.

Користувачі Twitter засоромили розробників за такі дії. Дехто писав, що після введення обмежень в інтернеті доступу до "власних передових розробок" у російських інженерів більше не буде.

Днями у Лас-Вегасі, США, електромобіль Tesla Model S збив російського робота Promobot вартістю $2 тис. Робот рухався узбіччям уздовж дороги, прямував до виставкового центру, де проходить шоу електроніки CES-2019.

Model S рухалася з увімкненим автопілотом. Електроніка машини не розпізнала рухомого об'єкта в російській техніці. До того ж, він не був оснащений ліхтарями і в темряві важко було оцінити швидкість його пересування.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові розробники закупляють техніку на AliExpress». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути