четвер, 10 січня 2019 07:26

Санкції в дії: Tesla на автопілоті знищила єдиного російського робота

Санкції в дії: Tesla на автопілоті знищила єдиного російського робота
Автопілот Tesla вбив єдиного російського робота / фото: avtopogliad.com.ua

Днями у Лас-Вегасі в США електромобіль Tesla Model S збив російського робота Promobot вартістю $ 2 тис. Робот рухався узбіччям вздовж дороги, прямував у виставковий центр, де проходить шоу електроніки CES 2019.

Model S рухалася з увімкненим автопілотом. Електроніка машини не розпізнала рухомого об'єкта в російській техніці. До того ж, він не був оснащений ліхтарями і в темряві важко було оцінити швидкість його пересування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Простіше і дешевше: українцям дозволили купувати Tesla Model 3

Promobot отримав серйозні пошкодження і не підлягає ремонту, повідомили його розробники. Вони також поширили на своєму YouTube-каналі відео інциденту з однієї із камер спостереження.

"Ми привезли цього робота сюди з Філадельфії для участі в CES. Тепер він не може брати участь в заході, і його не можна відновити. Ми проведемо внутрішнє розслідування і з'ясуємо, як робот виявився на проїжджій частині", – сказав директор з розвитку компанії Promobot Олег Ківокурцев.

Американський уряд позбавив Tesla державних пільг, спрямованих на доступну ціну електромобілів. Аби не призвезти до відчутного подорожчання своїх машин, компанія із січня знизила ціни власних автівок на $2 тис.

Зараз ви читаєте новину «Санкції в дії: Tesla на автопілоті знищила єдиного російського робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути