неділя, 07 червня 2020 12:00

Lego відмовилися рекламувати всі свої набори з поліцейськими

Lego відмовилися рекламувати всі свої набори з поліцейськими
Відома компанія дитячого конструктора Lego зупинила рекламу своїх іграшкових наборів з поліцейськими. Фото: група LEGO

Відома компанія дитячого конструктора Lego зупинила рекламу своїх іграшкових наборів з поліцейськими. Загалом під заборону потрапили понад 30 наборів, де є представники поліції, а також пожежних служб, швидкої допомоги і будівлі цих організацій. Сталося це через протести, викликані загибеллю темношкірого американця Джорджа Флойда.

Набори також включають міський поліцейський відділок LEGO, пожежну частину, поліцейську собаку, патрульну машину, пожежний літак, мобільний командний центр, поліцейський арешт на шосе і багато іншого. Під заборону також потрапив набір "Білий дім".

Окрім того, Lego виділяє $4 млн на боротьбу з расизмом і нерівністю. Ці гроші надійдуть на рахунки організацій, які допомагають темношкірим дітям, а також вчать інших людей расовій рівності, повідомляє ToyBook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні людей прийшли попрощатися із вбитим копами Джорджем Флойдом

"Ми попросили наших партнерів утриматися від розміщення рекламного контенту Lego в рамках #BlackOutTuesday і тимчасово зупинили публікації в наших соціальних мережах у відповідь на трагічні події в США",- сказав представник компанії.

У березні Lego стала найбільш шанованою компанією у світі. Укладачі рейтингу спиралися на думки споживачів про компанії, а також на їх оцінку корпоративної відповідальності.

У Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив. Нині ексофіцера Дерека Шовіна, який затримував Джорджа, підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як "халатність, що призвела до необґрунтованого ризику".

Зараз ви читаєте новину «Lego відмовилися рекламувати всі свої набори з поліцейськими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути