пʼятниця, 05 червня 2020 09:26

Сотні людей прийшли попрощатися із вбитим копами Джорджем Флойдом

Сотні людей прийшли попрощатися із вбитим копами Джорджем Флойдом
Сотні людей прийшли в Північно-центральний університет Міннеаполіса попрощатися з убитим поліцейськими Джорджем Флойдом. Фото: Reuters

Сотні людей прийшли в Північно-центральний університет Міннеаполіса попрощатися з убитим поліцейськими Джорджем Флойдом.

Учасники церемонії мовчали 8 хв і 46 сек., щоб вшанувати пам'ять загиблого. Саме стільки часу протримав коліно на шиї Флойда поліцейський Дерек Шовин. Про це повідомляє BBC News.

На церемонії також були присутні члени родини Флойда і знаменитості. Зокрема, попрощатися з чоловіком прийшли губернатор Міннесоти Тім Уолз, сенатор Міннесоти і експретендент в кандидати на вибори президента США від Демократичної партії Емі Клобушар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в США: назвали кількість загиблих

Відомий адвокат і правозахисник Бенджамін Крамп заявив, що Флойда "вбила пандемія расизму і дискримінації". Мер Міннеаполіса Джейкоб Фрей не зміг стримати сліз, схиливши коліно біля труни загиблого, уточнює New York Post.

"Ми не перестанемо протестувати. Ми будемо продовжувати, поки не змінимо всю систему правосуддя. Те, що сталося з Флойдом, відбувається кожен день в цій країні, в сфері освіти, у сфері охорони здоров'я і у всіх сферах американського життя. Нам пора встати в ім'я Джорджа і сказати: "Зніми коліно з шиї", - сказав преподобний Ел Шарптон, священик, політик і активіст за права чорношкірих.

У Мережі розповсюдили відео, на якому поліцейський застосовує задушливий прийом проти затриманого афроамериканця Джорджа Флойда: коп тиснув йому коліном на шию. Незабаром Флойд вже не рухався. Чоловікові викликали "швидку", проте до лікарні він не дожив. Нині ексофіцера Дерека Шовіна, який затримував Джорджа, підозрюють у вбивстві третього ступеня та ненавмисному вбивстві другого ступеня, що трактується як "халатність, що призвела до необґрунтованого ризику".

Зараз ви читаєте новину «Сотні людей прийшли попрощатися із вбитим копами Джорджем Флойдом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути