Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 16:13

Папа Римський згадав Україну під час Різдвяної служби

Папа Римський згадав Україну під час Різдвяної служби
Папа Римський Франциск закликав до миру в Україні. Фото: Inosmi

Папа Римський Франциск під час Різдвяної служби згадав Україну та наголосив, що їй потрібен мир аби відновити гідні умови життя.

"Згадаймо й про Україну: тільки з миром, що поважатиме права кожного народу, країна зможе оговтатися від пережитих страждань та відновити гідні умови життя для своїх громадян", - передає слова понтифіка ANSA.

Під час Різдвяної служби Франциск згадав усі кризові точки планети, від "улюбленої Сирії" до Ємену, від Африки до латиноамериканських країн, розірваних соціальними та політичними конфліктами, як Венесуела та Нікарагуа. Понтифік також висловив надію на зближення двох Корей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Болгарії подаровану росіянами ялинку прикрасили блакитно-жовтими корабликами

"Це Різдво спонукає нас знову осягнути братерські зв'язки, що об'єднують нас як людських істот і зв'язують всі народи світу. Дай можливість ізраїльтянам та палестинцям відновити діалог та стати на шлях миру, що зупинить конфлікт, який вже більше семидесяти років знекровлює землю, обрану Господом, щоб посіяти любов". – зазначив Папа Римський.

На Донбасі рядовим бойовикам платять близько 8,5 грн за годину, місячна зарплатня складає 6 тисяч гривень. Про це написав блогер Фашик Донецький, якому вдалося поспілкуватися з бойовиком.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський згадав Україну під час Різдвяної служби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути