Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 15:50

В Болгарії подаровану росіянами ялинку прикрасили блакитно-жовтими корабликами
6

У Болгарії ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами. Фото: Укрінформ
У Болгарії ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами. Фото: Facebook
У Болгарії ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами. Фото: Facebook
У Болгарії ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами. Фото: Facebook
У Болгарії ялинку прикрасили жовто-блакитними корабликами. Фото: Facebook

У Софії подаровану Росією новорічну ялинку прикрасили символічними блакитно-жовтими корабликами. Акцію організували в знак підтримки полонених українських моряків.

Акція відбулася біля собору Святої Неделі. Про це розповіли у Всесвітньому русі патріотів України, передає Укрінформ.

"Організаторами виступили болгарські громадяни, яких обурив факт, що ялинка, подарунок від Москви, встановлена перед знаковою церквою Болгарії - храмом Святої Неделі. До акції приєдналися представники української громади, діаспори ", - розповіли в організації.

Активісти приносили до ялинки жовті і сині кораблики. На багатьох з них були написані імена полонених українських військових моряків.

Водночас в мережі запустили флешмоб на підтримку полонених Росією українських моряків. Усіх небайдужих закликають прикрашати оселі та новорічні ялинки жовто-блакитними паперовими корабликами. Після цього фотографувати все це і знімки з хештегом #Жовто_блакитний_кораблик_на_ялинку виставляти на сторінках у соціальних мережах, а також надсилати Всесвітньому руху патріотів, який публікуватиме результати флешмобу.

ВМС ЗС України від 25 листопада повідомили, що прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили агресивні дії проти українських судів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь. Зокрема, російський прикордонний корабель "Дон" протаранив український рейдовий буксир, в результаті чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, а також втрачений рятувальний пліт. При цьому ВМС ЗСУ підкреслюють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права.

У той же час, в ФСБ Росії заявляють, що три українських військових корабля в Азовському морі "незаконно увійшли в територіальні води РФ і попрямували до Керченської протоки".

Пізніше ВМС України повідомили, що катери ФСБ РФ вогнем на ураження пошкодили МБАК "Бердянськ", є поранений. А потім заявили про захоплення всіх трьох кораблів спецназом РФ і шести поранених.

Зараз ви читаєте новину «В Болгарії подаровану росіянами ялинку прикрасили блакитно-жовтими корабликами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути