пʼятниця, 16 березня 2018 09:03

Засуджених до страти вбиватимуть газом

Засуджених до страти вбиватимуть газом
Чиновники штата Оклахоми заявили, що вони планують використовувати газ азоту для виконання смертних вироків Фото - unn

Чиновники штата Оклахоми заявили, що вони планують використовувати газ азоту для виконання смертних вироків, коли держава відновить застосування смертної кари у регіоні, зазначивши, що вперше американська держава використовуватиме газ для здійснення смертної кари.

Генеральний прокурор штату Майк Хантер і директор тюремного департаменту Джо Аллбоу спільно оголосили про план, заявивши, що ці два агентства працюватимуть разом над розробкою нових протоколів страти протягом найближчих кількох місяців. Про це повідомляє The Guardian.

"Ми більше не можемо сидіти поруч і чекати на препарати", — сказав Хантер.

"Використання азоту буде ефективним, простим в управлінні, легким у виробництві та не потребує складних медичних процедур", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілюзіоніст зібрав унікальну колекцію знарядь для тортур

При тому вони стверджують, посилаючись на медичні дані, що використання азоту є абсолютно безболісним та навіть, за певними теоріями, викликає "стан ейфорії" та не потребує довгих логістичних процедур з доставки медикаментів, як у випадку з ін'єкціями.

"Цей метод ніколи раніше не використовували і є експериментальним", — заявив Дейл Байч, федеральний громадський захисник і один з адвокатів, які представляють в'язнів смертників від штату Оклахома в рамках федеральних судових процесів, який оскаржує смертний протокол штату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королеві Марії Стюарт кат відтяв голову з третьої спроби

"Як ми можемо довіряти Оклахомі, щоб це було правильно, коли недавня історія держави розкриває культуру недбалості та помилок у стратах?" — сказав Байч.

Різко проти цього задуму виступив Комітет з прав людини при ООН, заявивши, що сама думка про страти у газовій камері є не тільки неперевіреною, а й просто — абсурдною.

19-річному Ніколасу Крузу, який влаштував стрілянину в школі міста Паркленд, штат Флорида, загрожує смертна кара.

Зараз ви читаєте новину «Засуджених до страти вбиватимуть газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути