понеділок, 12 жовтня 2020 13:43

Нові випадки Covid-19 у Китаї: за тиждень перевірять 9-мільйонне місто

Нові випадки Covid-19 у Китаї: за тиждень перевірять 9-мільйонне місто
У Китайському місті Циндао за тиждень проведуть тести 9 млн мешканців. Фото: instagram.com/7newsaustralia

У китайському місті Циндао проведуть тестування на Covid-19 серед усього 9-мільйонного населення протягом 5 днів.

Масові випробування проводять після виявлення 12 випадків хвороби в людей, пов'язаних із лікарнею, що лікує хворих на коронавірус туристів, повідомляє BBC.

У понеділок Національна комісія з питань охорони здоров'я заявила, що "все місто буде випробуване протягом п'яти днів".

У заяві, опублікованій на веб-сайті китайських соціальних мереж Weibo, муніципальна комісія з питань охорони здоров'я Циндао заявила, що було виявлено 6 нових хворих та 6 безсимптомних випадків. Усі випадки були пов'язані з однією лікарнею.

Влада Китаю зараз дотримується стратегії масових випробувань, навіть коли кількість нових виявлених випадків коронавірусу здається відносно незначною, стверджують китайські ЗМІ.

Щонайменше 114 862 особи - в тому числі медичний персонал та нещодавно госпіталізовані пацієнти в міських лікарнях - вже пройшли тестування і отримали негативний результат, повідомляють у муніципальній комісії з охорони здоров'я.

У мережі розповсюджували відео, на якому видно, як містяни пізно ввечері в неділю стоять у чергах біля спеціальних пунктів, щоб пройти тестування. Деякі з таких пунктів працювали з 7:00 до 23:00.

Нові випадки Covid-19 виявили за тиждень після китайського свята "Золотого тижня" (річницю Дня утворення КНР святкують 7 днів, з 1 по 7 жовтня. - Gazeta.ua), коли мільйони людей подорожували всією країною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У провінції Хубей, з якої почалася пандемія, побудують "місто для ізоляції"

Це не перший досвід тестування великої кількості людей. У травні Китай провів тести для усіх мешканців епіцентру пандемії - міста Ухань, де проживають 11 млн людей. Тоді країні вдалося значною мірою взяти вірус під контроль.

Зараз, за даними ВООЗ, у Китаї зареєстровано 91 305 випадків вірусу, а кількість загиблих становить 4746.

Науковці із США і Канади з'ясували, що антитіла до Covid-19 зберігаються в організмі не менше 3 місяців, після того як людина перехворіла з вираженими симптомами.

Уперше науковці виявили антитіла не тільки в крові, але й у слині. Це дуже цікавий висновок, вважають дослідники, бо дає змогу використовувати слину як альтернативну біорідину для тестування.

Зараз ви читаєте новину «Нові випадки Covid-19 у Китаї: за тиждень перевірять 9-мільйонне місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути