Ексклюзиви
пʼятниця, 28 червня 2024 07:35

Майже 600 людей за тиждень померли від спеки

Майже 600 людей за тиждень померли від спеки
У Пакистані від спеки за тиждень померли майже 600 людей. Фото: pixabay.com

Тисячі жителів Пакистану потрапили до лікарень унаслідок спеки.

Від спеки за тиждень померли майже 600 людей, пише ВВС. Особливо багато постраждалих у найбільшому місті країни - Карачі.

"Температура повітря в Карачі перевищила +40°C, але через високу вологість відчувалось як +49...50°C. Протягом останніх шести днів медики доправили до міського моргу 568 жертв теплового удару. Більшість загиблих були з бідних районів міста", - сказано в повідомленні.

У період з неділі до середи по допомогу звернулися 267 осіб з тепловим ударом, 12 із них згодом померли, розповів завідувач відділення невідкладної допомоги в Цивільній лікарні Карачі Імран Сарвар Шейх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Греції через аномальну спеку загинули шестеро відпочивальників

"Більшість людей, які звернулися до лікарні, були віком 60-70 років. Деяким було близько 45. Але було навіть кілька 20-річних. Багато з тих, кому ми надали допомогу, працювали надворрі. Ми порадили їм пити якомога більше води і носити легкий одяг", - сказав він.

Хвиля спеки накрила Пакистан минулими вихідними. Ситуацію погіршують перебої з подачею електроенергії в Карачі, що призводить до регулярних відключень кондиціонерів і вентиляторів.

Хвиля спеки в Карачі триватиме до наступного тижня, хоча температура дещо знизиться.

Це не перша хвиля спеки, яка накрила Пакистан цьогоріч. Минулого місяця в провінції Сінд, столицею якого є Карачі, було відзначено майже рекордну температуру +52,2°C.

У Саудівській Аравії через аномальну спеку померли щонайменше 1300 мусульман, які прибули для здійснення традиційного паломництва до святих місць Мекки та Медини.

Зараз ви читаєте новину «Майже 600 людей за тиждень померли від спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути