Ексклюзиви
субота, 29 травня 2021 11:43

Держдеп запросив з бюджету США сотні мільйонів доларів для України

Держдеп запросив з бюджету США сотні мільйонів доларів для України
Держдеп США запросив $255 млн допомоги для України. Фото: Reuters

Державний департамент США зробив запит на $255 млн допомоги для України.

Про це свідчать дані бюджетного обґрунтування, спрямованого Держдепом на розгляд Конгресу США. Зазначається, що допомога США посилить здатність України протистояти російській агресії. Також Штати мають намір підтримувати енергетичну безпеку України через реформування компанії "Нафтогаз" і підвищення енергоефективності.

"Фінансування дозволить прискорити реформи по боротьбі з корупцією; підвищити прозорість і підзвітність, в тому числі шляхом розширення ініціатив з електронного урядування, просунути інституційні реформи і навчання, необхідні для європейської інтеграції", - йдеться в документі.

Представники Держдепу наголосили, що бюджетні кошти мають сприяти підвищенню торгового потенціалу України, зміцненню сільськогосподарського сектора, демократичним і економічним реформам. Частина допомоги має піти на підтримку громадянського суспільства, децентралізацію, судову реформу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США оцінили рівень напруженості на українсько-російському кордоні

"Кошти будуть спрямовані на підтримку зусиль по боротьбі з нерішучістю по вакцинації, а також постпандемічне реагування", - додали в Держдепі.

Держдепартамент США робить запит на $6,1 млрд для фінансування військової допомоги іноземним державам. З них майже $300 млн країнам Європи та Євразії з метою протидії загрозам з боку Росії. Запит в разі його схвалення буде сприяти забезпеченню безпеки громадян США за рахунок посилення військової підтримки ключових союзників США і урядів країн-партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп запросив з бюджету США сотні мільйонів доларів для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути