пʼятниця, 14 травня 2021 12:30

Чиновникам заборонили святкувати дні народження

Чиновникам заборонили святкувати дні народження
Чоловік фотографує емблему Комуністичної партії Китаю на виставці, присвяченій 100-річчю заснування партії в Пекіні / Reuters

Китайська влада заборонила чиновникам і партійцям святкувати дні народження і запровадила обмеження на весілля і похорони після того, як Пекін закликав громадян бути ощадливішими.

Нові правила для чиновників і партійців набудуть чинності цього місяця. Вони забороняють низку урочистостей, включаючи вечірки з нагоди днів народжень, просувань по службі чи новосіль. Про це пише The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немов у "Чорному дзеркалі" - квитки на метро продаватимуть за рейтингом

Зараз обмеження стосуються лише членів Комуністичної партії, державних службовців і глав місцевих органів влади. Але очікують, що цей приклад наслідуватимуть інші громадяни.

Відтепер китайським чиновникам і партійцям заборонено вручати грошові подарунки на весілля чи похорони на суму понад $31. Це незважаючи на давню китайську традицію дарувати гроші. Її часто використовують для дачі хабарів.

Держслужбовці повинні заздалегідь повідомляти владу про деталі весільних торжеств, включаючи список гостей і пов'язані з цим витрати. Правила обмежують кількість гостей до 200 і бенкетних столів - до 20.

Також передбачають витрати до $7,8 на кожного гостя, якщо торжества відбуваються в ресторані, і $47 - вдома. Кількість машин у весільному кортежі - до 10.

Останніми роками влада Китаю закликає людей уникати надмірностей і проводити простіші весілля, які часто розглядають як показник соціального статусу в місцевій культурі. На весілля і похорони за участі можновладців запрошують сотні людей, щоб показати великий розмах і статус господаря.

2015 року в рамках антикорупційної кампанії Китай заборонив членам партії марнотратство з їжею і випивкою на святкуваннях, участь у гольф-клубах чи інших розкішних приватних клубах.

Стосовно похоронів правила передбачають, що вони не можуть тривати більше трьох днів, а деталі програми мають надати владі протягом 10 днів після їхнього проведення.

Зараз ви читаєте новину «Чиновникам заборонили святкувати дні народження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути