середа, 21 травня 2008 18:23

У Тульчині шиють одяг для німців і нідерландців

На Тульчинській швейній фабриці чекають на приїзд німецьких спеціалістів із підприємства ARBER GROUP. Вони проведуть пуско-наладочні роботи обладнання для автоматичного розкроювання тканини. Замість 10 різників працюватимуть два оператори.

— Із 1991 року працюємо на давальницькій сировині з різними фірмами: американськими, канадськими, австрійськими, — розповідає директор Тульчинської швейної фабрики 43-річна Олена Лозовська. — Зараз працюємо на німецькі торгові марки "Валкер" та "Кірстен", нідерландську "Гросса Мода". Шиємо шерстяний верхній жіночий одяг: пальта, полупальта, жакети, юбки, брюки, жилети. Нещодавно їздила на переговори до Німеччини. Заключили контракти на найближчі 6 місяців.

Із 2006 року тульчинці увійшли до складу Одеської торгово-промислової компанії ARBER GROUP. Приєдналися до мережі, в якій працюють Одеська, Донецька та Балтська швейні фабрики.

Зимою на підприємстві шиють легкі вироби із бавовни та льону — на літо, а з приходом весни — на зиму.

— Нам формують замовлення з-за кордону по моделях і по кольору. Ми лише шиємо у відповідності до технічної документації. У Європі зараз носять чорні, сірі, антрацитові, бежеві тони, — зазначає заввиробництвом Любов Король, 43 роки.

Нині на Тульчинській швейній фабриці працює 320 чоловік, із них — 164 швеї. Зарплата залежить від кваліфікації — 500–700 і понад 1000 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Тульчині шиють одяг для німців і нідерландців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути