четвер, 22 травня 2008 20:55

У Центрі водійської майстерності Сергій Кулаківський навчився їздити за чотири заняття

Автор: фото: Іван МОСКАЛЬ
  Центр водійської майстерності ”Мастер Драйв” орендує автодром у мікрорайоні Сабарів. Водія-початківця Сергія Кулаківського (за кермом) інструктор Сергій Гончаров вчить заїжджати у імпровізований гараж. На задньому плані — керівник Центру Віктор Майков
Центр водійської майстерності ”Мастер Драйв” орендує автодром у мікрорайоні Сабарів. Водія-початківця Сергія Кулаківського (за кермом) інструктор Сергій Гончаров вчить заїжджати у імпровізований гараж. На задньому плані — керівник Центру Віктор Майков

Навесні в офіс вінницького Центру водійської майстерності "Мастер Драйв" поблизу Муніципального ринку приходить найбільше людей.

25-річний Сергій Кулаківський водійські права отримав шість років тому. Він навчався водінню у Центрі майже "з нуля".

— Коли получив права, не було машини, — розповідає Сергій. — Тепер батьки купили "рено", але досвіду водіння немає. Вирішив трохи підучитися.

Сергій Кулаківський навчається за програмою "Водій-початківець". Вона передбачає дев"ять занять. На першому вправляється на спеціальному тренажері як правильно тримати та крутити руль. Наступні заняття — практичні. Вони проходять на автодромі у мікрорайоні Сабарів біля Вінниці. Останні два – виїзд у місто.

Вже на четвертому занятті Сергій Кулаківський вміло маневрує та впевнено заїжджає в імпровізований гараж. Каже, що на першому навіть не міг завести машину.

Заняття проходять за індивідуальним графіком. У Центрі працює чотири спеціалісти. Вчаться їздити на іномарках.

— Маємо вісім програм, — говорить директор Центру 47-річний Віктор Майков. — "Персональний тренер" розрахований на жінок, "Активний водій", для тих, хто їздить часто, але ще не має досвіду, "Водій високої кваліфікації" – для досвідчених, "Зимній тренінг" – вміння водити машину взимку, "Новий автомобіль" — для тих, хто придбав нову машину і хоче приспособитися до неї, "Майстер-клас" — найбільш наближений до підготовки водіїв-спортсменів.

Слухачам Центру повідомляють, якщо випускник курсів потрапляє в аварію. Він може повернутися і разом зі спеціалістами розібрати ситуацію. Послуга безкоштовна.

— Людина сама вчиться їздити, ми тільки показуємо, як правильно це зробити, –  каже інструктор 45-річний Сергій Гончаров. — Наше завдання — допомогти учневі виробити упевненість, підтримати.

Програма для водіїв-початківців найбільш популярна серед слухачів Центру.

— Ми не ставимо мету замінити собою автошколи, – каже Майков. – Хочемо покращити та якісно змінити знання, отримані там.

Курс занять за програмою "Водій-початківець" коштує 2500 грн. Якщо людина хоче навчатися їздити на власному авто, це обійдеться у 1875 грн.

Подібні Центри водійської майстерності є у Києві, Львові, Харкові, Одесі.

Зараз ви читаєте новину «У Центрі водійської майстерності Сергій Кулаківський навчився їздити за чотири заняття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути