пʼятниця, 05 жовтня 2007 07:06

Стать оленятка ще не визначили

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Маленьке оленятко разом із самками. Його батька перевели в інший вольєр. Цього року він забив новонароджене дитинча оленихи
Маленьке оленятко разом із самками. Його батька перевели в інший вольєр. Цього року він забив новонароджене дитинча оленихи

У Вінницькому зоопарку три місяці тому народилося оленятко. Воно вже бігає вольєром.

— На, кушай, — звертається до тварини 7-річний Олександр Заремба та простягує шматочок яблука. Тварина хапає його й відбігає в інший бік клітки. — Морковку не їсть, травку тоже. Тільки яблука забирає, — тішиться хлопчик.

Сашко спеціально приходить із бабусею до зоопарку погодувати оленятко з білими цятками на спині.

— Це в нас перший приплід. Самця відсадили до іншого вольєра — не знали, як буде реагувати на малого, — розповідає зоотехнік зоопарку Надія Сук. — За тиждень заберемо оленятко до окремої загорожі, а батька повернемо назад. У жовтні в оленів починається шлюбний період.

Якої статі оленя, ще не з"ясували. Бояться зачіпати, щоб мати від нього не відмовилася.

— Малюк ще ссе олениху, — каже Надія Володимирівна. — Потрохи починає їсти овочі і фрукти. До людей підходити боїться. Коли до клітки заходить незнайома людина — мати намагається вдарити її головою, захищає малюка.

Зоопарк готують до зими.

— Оббили скловатою будки зсередини, — показує на  клітку оленів 3х2 м Надія Сук. — Вітер не буде задувати. Даємо тваринам більше їсти. На зиму вони жиріють, тому не мерзнуть.

До зоопарку по вул. Тарнагородського щодня приходить більше ніж 50 відвідувачів. Дитячий квиток коштує 3 грн, дорослий — 5 грн. За гривню можна купити корм для тварин — порізану моркву, буряк, яблука.

Зараз ви читаєте новину «Стать оленятка ще не визначили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути