68-річна вінничанка Софія Дзюба продає на Привокзальному ринку Вінниці мілано. Це диня схрещена з ківі. Фрукт має смак огірка з кислинкою.
— Дала сваха один росточок, а воно так розрослося, як огірки, — розповідає Дзюба. — Цвіт був такий же, як в огірків. Думала, диня буде, а тут йожики ростуть, на огірки похожі.
З одного ростка зібрала 20 плодів. За мілано жінка править 1,5–2 грн. Повз поспіхом іде вінничанка Наталя з дитиною. Дивиться на фрукт.
— Цей фрукт дуже полєзний, — каже покупець. — Його краще їсти, коли молодий, як корнішони. Бажано зі скоринкою. Там багато вітамінів. Коли плоди старі, то треба оббирати.
Продавець додає, що мілано корисний для тих, хто страждає на анемію. Адже ківі багатий на вітамін С, а диня лікує малокрів"я.
Коментарі