четвер, 04 вересня 2008 18:51

Під сучасний котел потрібні сталеві радіатори нового зразка

— Із початку вересня в нас черги на заміну системи опалення, — каже продавець вінницького магазину "Все для опалення" Юрій Шевчук. — Більшість намагаються встановити економні котли. Але це неефективно. Разом із котлом потрібно міняти всю систему опалення на сучасну.

Майстер радить ставити стальні радіатори нового зразка, з"єднувати їх металопластиковими трубами.

— У сучасній системі близько 30 літрів води, а в старих чавунних — 370, — пояснює Шевчук. — Безперечно, коли стара система нагріється, вона довше тримає тепло, але щоб нагрілася треба кілька годин. У сучасних котлах стоїть спеціальний насос, який качає воду і батареї стають теплими за кілька хвилин. Це суттєво економить газ.

У нежилих приміщеннях майстри радять ставити конвектори.

— Конвектор можна ставити на дачі або в тих кімнатах, які використовуються зрідка, — додає Шевчук. — Вони економні, дешеві, але мають недолік — дуже сушать повітря. Коли людина постійно знаходиться в такому приміщенні, у неї починаються головні болі, запаморочення. До того ж щоб поставити конвектор, треба робити дірку в зовнішній стіні будинку. У квартирах таку систему заборонено ставити.

Зараз ви читаєте новину «Під сучасний котел потрібні сталеві радіатори нового зразка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути