Головний біль, високий тиск і безпомічність місцевих лікарів змусили Альону Топалову із міста Ладижин Вінниччини шукати нетрадиційні методи покращення самопочуття. Подруга порадила спробувати пергу — білковий корм для бджіл, вироблений ними.
— Почала вживати препарат, щоб почистити судини, — розповідає 37-річна Альона. — Несподівано для себе помітила, що худаю.
За три місяці жінка схудла на 7 кг. Самопочуття її покращилося.
— Тепер я їм усе, що хочу, навіть увечері жарену картошку, — додає Альона. — Зайві кілограми не наростають. Але пергу вживаю постійно.
— Перший тиждень максимальна добова доза перги не повинна перевищувати граму (чотири гранули), — консультує бджоляр із міста Гайсин 60-річний Володимир Бушинський. — Другий тиждень слід щодня вживати 1,5 грама (шість гранул), третій — 2 грами або вісім гранул. Потім — три тижні перерви.
Пергу продають бджолярі на ринках.
— По сравнєнію з пильцою вона добре зберігається, — каже Бушинський. Він бджоляр із 20-річним стажем. — Боїться тільки піщевої молі, тому зберігати її потрібно в холодильнику. Пильца краща для дітей — для підвищення імунітету, підняття гемоглобіну. Для дорослих ефективніша перга. Головне, що вона робить, — це очищає сосуди, тому більше її беруть ті, хто має сердечно-сосудисті хвороби, у кого зоб. Добре нормалізує тиск. Причому якщо пити пергу до їжі — тиск підвищується, якщо після їди — зменшується.
Щодо стабілізації тиску, то Альона Топалова має рецепт.
— Потрібно щодня випивати певну кількість води, — каже. — Вирахувати її особисто для себе так: власну вагу у фунтах — 0,454 кілограми — поділити на два. Потім 28,350 грамів води ділимо на те, що вийде.
Наприклад, вага людини 60 кг: 60х0,454:2 = 13,62. Потім 28,350:13,62 = 2,08. Отже, людині з вагою 60 кг потрібно випивати 2 л води протягом дня.
Перга — це законсервована медовоферментним складом бджолина обножка, яка пройшла молочнокисле бродіння, складена й утрамбована у бджолині стільники. Лікарські властивості перги: біостимулятор, стимулятор чоловічої потенції, протисклеротичний засіб. Пергу не можливо штучно культивувати чи фальсифікувати.
Коментарі
3