пʼятниця, 30 травня 2008 18:40

Олена Дремлюга стала чемпіонкою України з кікбоксингу

Автор: фото: Юлія РИМИК
   Вінничанка Олена Дремлюга тренується у спортивному залі місцевої школи №31. Кікбоксингом почала займатися, щоб уміти захищатися
Вінничанка Олена Дремлюга тренується у спортивному залі місцевої школи №31. Кікбоксингом почала займатися, щоб уміти захищатися

23–25 травня в місті Харків відбулися змагання з кікбоксингу на Кубок України. На стадіон "Металіст" приїхали понад 200 спортсменів. Серед них чотири жінки — три харків"янки й вінничанка 21-річна Олена Дремлюга.

Спортсменка виступала в категорії "фул-контакт". У ньому дозволяють повний контакт, забороняють бити по ногах. Олена стала чемпіонкою України.

— Я почала займатися кікбоксингом торік. Пішла, щоб уміти захищатися від чоловіків. Думала, трохи навчуся елементарним прийомам — і все. Сподобалося, затягнуло, — розповідає переможниця.

Два роки тому жінка гостювала в родичів у Києві. Ввечері у під"їзді на неї напав грабіжник.

— Він поранив мені руку, забрав телефон. Я повернулася додому і деякий час не виходила із квартири. Була налякана. Знайомі розказали, що набирають групу в секцію кікбоксингу. Вирішила піти.

Олена — єдина дівчина у вінницькій секції кікбоксингу. Тренується у спортивному залі школи N31.

— Інколи ще одна дівчина приходить за компанію з чоловіком. Важкувато самій. У хлопців свої теми спілкування, особливо про дівчат. До мене вони ставляться не як до дівчини, а як до члена команди.

Олена сміється, коли згадує, як нещодавно довелося відбиватися на вулиці.

— Я сідала у трамвай. Якийсь чоловік вирішив ущипнути мене за одне місце. То я його як схопила, виштовхала на вулицю і дала в ніс. Щоб знав, як до дівчат чіплятися.

Олена живе у Вінниці, працює дизайнером у київській фірмі. Замовлення отримує через Інтернет. Зроблену роботу надсилає електронною поштою.

— Із цього чемпіонату всі хлопці з нашої секції повернулися додому з титулами, — розповідає Олена. — Це тому, що в нас класний тренер В"ячеслав Отарянський. Він — майстер спорту по карате і кікбоксингу.

Тренер Дремлюги 35-річний В"ячеслав Отарянський каже, що у Вінниці кікбоксингом займаються не більше ніж 10 дівчат.

— В Олени сильний характер, можна сказати хлопчачий. Серед інших кікбоксерок вона виділяється. Має гарну техніку, цілеспрямована. У середині червня їдемо до Німеччини на відкритий національний чемпіонат.

Зараз ви читаєте новину «Олена Дремлюга стала чемпіонкою України з кікбоксингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути