Ексклюзиви
четвер, 17 липня 2008 17:17

На оновлені котли дають рік гарантії

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Менеджер вінницької фірми Геннадій Галинський показує в магазині котел ”Вайлант”. Його випустили 20 років тому. За технічними параметрами він не поступається сучасним
Менеджер вінницької фірми Геннадій Галинський показує в магазині котел ”Вайлант”. Його випустили 20 років тому. За технічними параметрами він не поступається сучасним

47-річний Василь Осипенко, із села Буди Тростянецького району Вінниччини робить ремонт у будинку.

— Оце вирішив поміняти систему опалення. Стара, ще радянського зразка, багато газу жре, — розповідає Василь Осипенко. — Торік не вліз у ліміт 2,5 тисячі. А в хаті було холодно. Зимою ходили в теплих носках і куфайках.

Чоловік хоче встановити сучасну систему. Та котли для неї дорогі, тому вирішив купити переобладнаний старий. Він дешевший удвічі-тричі.

— Вони такі ж безпечні й економічні, як і нові, — каже менеджер вінницької фірми Геннадій Галинський, 40 років. — Перед продажем їх капітально ремонтують, замінюють основні робочі частини. Як і всі сучасні котли, мають автоматичне регулювання температури гарячої води. Вона не залежить від напору.

У сучасних моделях подачу газу регулюють електронікою. Колись у випадку підвищеного тиску доводилося прикручувати газовий кран.

Нові котли продають із гарантійним терміном роботи до п"яти років. Щороку під час гарантійного обслуговування його продовжують. На старі котли гарантійний термін — рік. Та його теж можна продовжити.

— Для надійної роботи обов"язково потрібно ставити захист від скачків напруги,— попереджає Галинський. — Тільки не можна використовувати старі трансформаторні стабілізатори напруги, які колись ставили для телевізорів. Вони розраховані на інші потужності споживання, тому часто виходять із ладу.

У продажу є захисно-стабілізаційні пристрої для газових котлів російського виробництва. Вони коштують 200–400 грн залежно від потужності.

— Котел може прослужити 50 і навіть більше років, — додає Галинський. — Усі їх привозять з-за кордону. Там замінюють за державною програмою. Але це не означає, що вони погані — у них змінюють стандарт. У мене є девіз "Вживане — значить перевірене!"

Зараз ви читаєте новину «На оновлені котли дають рік гарантії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути