Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 20:58

На фестиваль борщу потрібно їхати зі своєю ложкою

Автор: фото надане Ганною Секрет
  Учасники першого обласного фестивалю борщу, який проходив торік у селі Правилівка Оратівського району. Тоді на свято з’їхалася тисяча гостей
Учасники першого обласного фестивалю борщу, який проходив торік у селі Правилівка Оратівського району. Тоді на свято з’їхалася тисяча гостей

Другий обласний фестиваль борщу відбудеться 21 вересня в селі Правилівка Оратівського району Вінниччини. Рік тому його започаткувала журналіст обласного телебачення ВДТ-6 Ганна Секрет.

— У Правилівку борщі привезуть колективи усіх районів нашої області й із десяти Київської, — розповідає Секрет. — Страву треба ще представити: скласти й заспівати пісню про борщ, подати його рецепт.

Борщі оцінюватиме журі. Це будуть кухарі міських ресторанів, голови сільрад. Очолить його директор вінницького об"єднання ринків Володимир Іжевський.

Організаторка згадує, що торік на фестиваль приїхали понад тисячу людей.

— Кожен район дивував своїм рецептом, було більше 50 борщів, — каже жінка. — Та запам"ятали борщ із села Ярмолинці Гайсинського району. Він був із квашеним огірком та розтертим сім"ям льону. Такий готували в голодні 1930-ті.

Дійство відбуватиметься в господі Ганни Секрет, яку вона називає "Театр на городі". Шість років тому його утворили з "Липневих посиденьок". Їх проводила журналістка.

Дійство відбуватиметься в господі Ганни Секрет

— Якось із друзями, серед яких були поети, народні артисти, поїхали в Правилівку відпочити, — розповідає Секрет. — Сільським жителям було цікаво послухати гостей. Тож на моєму подвір"ї розстелили рядна, посідали на них і почали виступати. Артисти виходили з-за кущів калини. Згодом люди на подвір"ї не поміщалися. Тоді ми купили сусідню господу й побудували там сцену, лави. А назву "Театр на городі" придумав письменник Іван Волошинюк.

Фестиваль борщу розпочнеться 21 вересня о 13.00. Триватиме до вечора. До Правилівки слід їхати зі Східного автовокзалу Вінниці, що в Тяжилові, рейсовими автобусами до села Якимівка. Рейси о 6.55, 13.35 та 14.10. Від Якимівки — своїм ходом, до Правилівки 2 км. Організатори запрошують усіх бажаючих. Із собою обов"язково мати ложку.

Зараз ви читаєте новину «На фестиваль борщу потрібно їхати зі своєю ложкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути