четвер, 14 травня 2009 16:56

Люди не можуть оформити пенсію через борги підприємства

Жителі села Рудницьке Піщанського району не можуть оформити пенсію, бо підприємство "ІТМ-Група" не перераховувало внески до Пенсійного фонду.

Фірма орендувала паї селян і відновила ферму колишнього господарства.

— Я дояркою все життя пропрацювала, — розповідає 50-річна Ніна Тимошенко. — Коли колгоспи розпалися, не було куди податися. То як у 2002 році прийшла ця фірма, усі з села туди побігли устраюватися на роботу. Зарплату хоч не всю, а потрошки давали. А за паї зерна один раз трохи дали, і більше ми ніякої плати не бачили.

За 2,5 року роботи підприємство заборгувало селянам 150 тис. грн за паї та 66 тис. грн зарплати.

— Цього року пішла пенсію оформляти, мені сказали, що двох років стажу не хватає! — обурюється Ніна Тимошенко. — Оказалося, що ті два роки, що я дояркою на фермі робила, ніхто нічого в Пенсійний фонд не платив. І всі люди, виходить, задарма робили.

Товариство "ІТМ-Група", засновниками якого були депутат Вінницької облради Олександр Гавриш і депутат міськради Григорій Сівак, заборгувало "Райффайзен Банк Аваль" понад 800 тис. грн. У зверненні банку говориться, що фірма кредиту не повернула. Стягнути борг із засновників не вдалося, бо в них немає ніякого майна.

— Мені Олександр Гавриш уже більше року не повертає 300 тисяч гривень, — говорить депутат облради 44-річний Микола Ковальчук. — Уже й суд виніс вирок сплатити не лише цю суму, а й відсотки і коефіцієнт інфляції. Гавриш боргу не визнає.

45-річний Олександр Гавриш нині очолює "Південно-Західний регіональний центр інноваційного розвитку". Вважає, що його підставили:

— Ніколи засновником і керівником цього товариства не був. І не брав особисто кредитів у банку. А той кредит, який брало підприємство, він виплачений. Перед людьми в мене теж ніяких боргів немає. Із приводу боргу перед Ковальчуком, то ніяких грошей я в нього не брав. Він обманом видурив листочки з моїм підписом і написав на них усе, що хотів.

Зараз ви читаєте новину «Люди не можуть оформити пенсію через борги підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути