Ексклюзиви
вівторок, 17 червня 2008 17:26

Із вінницьких лісів "поранених" збирали вертольотами

Автор: фото: Юрій ІГНАТ
  На аеродрромі ”Гавришівка” біля Вінниці у карідологічному  наметі польового  шпиталю бригада військових лікарів з Житомира і Вінниці імітують проведення операції на серці потерпілому солдату
На аеродрромі ”Гавришівка” біля Вінниці у карідологічному наметі польового шпиталю бригада військових лікарів з Житомира і Вінниці імітують проведення операції на серці потерпілому солдату

Поблизу Вінниці після застосування противником сучасних засобів ураження постраждало понад 100 людей. Такою була легенда зборів військових медиків у Вінниці. Протягом двох днів вони показували вміння надавати допомогу в екстремальних умовах.

Протягом 3 год. на аеродромі "Гавришівка" розгорнули польовий госпіталь на 200 ліжок. "Потерпілих" рятували понад 1 тис. військових медиків з усієї України. Був задіяний єдиний в Україні санітарний літак Ан-26 "Віта" з устаткуванням для проведення операцій у повітрі.

У ролі потерпілих виступали солдати. Їх розшукували в умовах гірської та лісистої місцевості, де вертоліт приземлитися не міг. Тому "поранених" піднімали на борт лебідками й доставляли у шпиталь по четверо-п"ятеро осіб.

У шпиталі є медапаратура для будь-якої діагностики та проведення складних операції. У польових умовах лікарі можуть навіть лікувати зуби. До складу шпиталю входять спеціальні медичні бронетранспортери й реанімобілі, автономна система електропостачання та видобування води, кухня, пекарня.

— наш польовий госпіталь відповідає всім вимогам НАТО, — говорить директор департаменту охорони здоров"я Міністерства оборони генерал-майор Петро Мельник.

В Україні створено шість мобільних госпіталів: два у Вінниці, по одному у Львові, Одесі, Харкові, Севастополі.

— Плануємо збільшити кількість бойових одиниць санітарної авіації, оснастити госпіталі найсучаснішою медапаратурою, — веде далі Мельник. — Але не можу сказати, що фінансування медичної служби є достатнім. На її модернізацію щороку потрібно 100 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Із вінницьких лісів "поранених" збирали вертольотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути