понеділок, 16 січня 2012 07:45

Дільничний Анатолій Саїнчук розкрив 11 злочинів за рік

Автор: Фото Тетяна САРАХАН
  Анатолій Саїнчук (перший праворуч) зі своїм колегою Олександром Покотилом спілкується знаками з глухонімим Русланом Мамонтовим у селі Михайлівка Ямпільського району. Хлопець б’є матір, краде у неї гроші
Анатолій Саїнчук (перший праворуч) зі своїм колегою Олександром Покотилом спілкується знаками з глухонімим Русланом Мамонтовим у селі Михайлівка Ямпільського району. Хлопець б’є матір, краде у неї гроші

Торік найкращим дільничним інспектором області став Анатолій Саїнчук, 32 роки, з райцентру Ямпіль. Розкрив 11 злочинів. За це отримав премію 300 грн.

Анатолій Саїнчук працює в селах Михайлівка, Петрашівка та Миронівка Ямпільського району. Біля райвідділу сідаємо у його жовтогарячі "жигулі". Їдемо у Михайлівку, за 22 км від райцентру. В приміщенні сільради в дільничного свій кабінет.

— У цьому селі практично викорінив підліткову злочинність. Тільки в одній сім'ї живе неповнолітній крадій 16-річний Василь Казьмір, — каже дільничний. — Вкрав в односельчанки шість курей. Зловили в той момент, коли їх потрошив.

Йдемо до будинку Казьміра. Звідти виходить мати Василя Вікторія. Син ховається за її спину.

— Я вже опять шось натворив? — дивиться спідлоба Василь. У руках крутить телефон та сім-карту.

— Помниш, тебе здибав, коли ти йшов у состоянії нєдєржанія? Ще раз таким побачу, накажу. Щоб тобі мали батьки купити штани, то заплатять штраф за адмінпорушення, — махає вказівним пальцем дільничний. — Тобі ше рано пити.

— Я з ним про це говорила. Нікуди вже не ходе, — каже мати. — Но через нього на роботу не йду. Бабця не хоче з ним лишатися. Не слухає її.

Заїжджаємо до Василя Віняра, який не сплатив 8 тис. грн аліментів. Вдома його немає. На дверях — замок. Навколо подвір'я вибурені кілька глибоких ям.

— Йому ворожка нагадала, що на подвір'ї золото є. Коли вип'є, починає рити. Купив бурову установку. Брат спонсірує, бо їздить по заробітках.

За 2 хв. дві собаки Віняра замовкають, ховаються у буди.

— Мене тепер тут кожен собака знає, — сміється Саїнчук.

— Важко було в перші два роки. Не знав людей, хто де живе. Путався у вулицях. А потім легше стало. Сільський голова допомагає. Місцеве господарство дає бєнзін.

Їдемо в Петрашівку до раніше засудженого за крадіжки Геннадія Туркіна, 43 роки.

— Коли прийшов перший раз до них, жінка з молотком на мене кидалася.

На Василя Віняра дільничний складає протокол, бо чоловік не має паспорта.

— 20 років прожив без нього, і нічого. Його робити тре у Фастові, бо там прописка, — пояснює. — На роботу не беруть, бо судімий. Комусь дрова порубаю і маю полтинік-сотку.

Повертаємочь до Михайлівки. У дільничного єдиний вихідний у неділю, але іноді й у вихідний виїжджає на роботу:

— Без цього ніяк. Прошу, щоб не пили, не билися. Он глухонімий 26-річний Руслан Мамонтов матір б'є. Краде у неї, виганяє з хати. Зараз заїдемо до них.

З будинку виходить жінка з синцем під оком. Міліціонер знаками показує її сину, щоб не ображав матір. Інакше сяде у тюрму. Складає пальці решіткою.

О 13.00 заходимо у місцевий магазин. Там працює товариш дільничного. Він дістає з холодильника півпалки ковбаси, шматок плавленого сиру, майонез та фасованого очищеного оселедця. Гріє воду в електрочайнику.

— Працюю дільничним 11 років. Найчастіше згадую три випадки. У селі Буша жінка застрелила свого чоловіка з охотнічого ружья. Так і не призналася, через що вбила, — каже Саїнчук. — Розсмішив молдаванин, який із машин крав касети. Слухав їх на своєму магнітофоні. Клав його в рюкзак і ходив містом. Ще був чоловік, що крав продукти з магазинів. У лісі викопав землянку. Там цілий склад обнаружили.

Зараз ви читаєте новину «Дільничний Анатолій Саїнчук розкрив 11 злочинів за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути