вівторок, 04 грудня 2007 18:08

Через несправний котел родина Платових отруїлася чадним газом

2 грудня у місті Гнівань Тиврівського району Вінниччини чадним газом отруїлася родина Платових. Це сталося в одній із квартир п"ятиповерхівки, що  по вулиці Леніна, 54

— Чоловік з дружиною та двоє їхніх маленьких дочок приїхали до нас вчасно, ще не дуже встигли надихатися цією гидотою, — розповідає завідуюча дитячим відділенням Гніванської районної лікарні N1 Галина Пугаченко, 54 роки. — У всіх паморочилася голова, нудило, ноги були наче ватні. Із вечора до ранку пролежали під крапельницями. Дівчатка 8-річна Надійка та Саша, 3 роки, почувалися краще за батьків. Вони були у найвіддаленішій з трьох кімнат від кухні.

У неділю близько п"ятої вечора Микола Платов, 32 роки, хотів відрегулювати в котлі подачу температури і змінити на нижчу. До температурного датчика було складно дістатися, і він зняв трубу для відводу відпрацьованого газу.

— Чоловік не поставив трубу на місце, — каже начальник гніванського пожежного поста Олександр Штодько, 42 роки. — Кілька разів без неї включив котел, через  що й почав виходити чадний газ.

Близько 17.30 дружина господаря 27-річна Світлана знепритомніла. Микола викликав знайомого, який відвіз на своїй машині родину у лікарню.

— Господар квартири написав заяву, що до газової служби претензій немає, — розповідає начальник районної газслужби Василь Королюк. — Беушний німецький котел фірми "Будерус" йому встановлювала вінницька фірма три роки тому. Він самовільно його налагоджував. Думав, що є великим майстром.

Зараз ви читаєте новину «Через несправний котел родина Платових отруїлася чадним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути