Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 01:00

Зі столичної набережної прибрали ресторани

— Ресторани на набережній не потрібні. Через них тут купа машин і гори сміття. Добре, що їх прибрали, — каже киянин 54-річний Владислав Аксьонов. У п'ятницю 17 грудня він із двома малими онуками прогулюється берегом Дніпра.

Того дня з причалів київського річкового порту відбуксирували останній розважальний заклад. 5-палубний ресторан-готель "Баккара" — в бік мосту Метро. Власники причини не пояснюють. За чутками, зробили це під тиском міської прокуратури. Там кажуть, що судно стояло біля причалів незаконно. Планували прибрати його примусово.

Усувати з набережної дебаркадери з плавучими платформами, на яких стояли заклади, прокуратура Києва почала з липня. Насамперед вивезли ресторан "Муракамі". Далі — найстаріший плавучий столичний ресторан "Рівер Пелес". За чотири місяці відбуксирували всі. Їх було понад два десятки. Стояли в ряд. Займали берегову смугу завдовжки 3 км. Від річкового порту до Хрещатика не більше кілометра.

— Ці ресторани були не для простих людей. Ціни там такі, що моєї зарплати вистачить хіба на салат. Вони затуляли собою Дніпро, псували вид на Труханів острів, — каже 39-річна Марина Василенко з держустанови навпроти річпорту.

Зараз набережна майже порожня. На причалах залишилися покинуті гостьові трапи, рекламні щити й вивіски ресторанів. Між кам'яних плит стирчать обрізки каналізаційних труб та електропроводки. Ними плавучі заклади було під'єднано до комунальних мереж міста.

Із протилежного боку, біля нового Гаванського мосту, стоїть плавучий офісний центр "Дніпро-плаза".

— Нас виселяти не будуть. Тут дуже серйозні фірми працюють, — переконаний охоронець при в'їзді на тамтешню парковку.

У понеділок прокуратура Києва вирішила перевірити технічний стан гідротехнічних споруд набережної. Хочуть з'ясувати, чи не пошкодили їх розважальні заклади. Витрати на ремонт покладуть на винуватців. Обіцяють, що ресторанів та готелів біля причалів річкового порту більш не буде.

Зараз ви читаєте новину «Зі столичної набережної прибрали ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути