четвер, 23 січня 2020 00:15

Збільшили податок із продажу автомобіля

В Україні збільшили податок, який треба сплачувати після продажу транспортного засобу. Стягуватися почне, якщо людина протягом року продасть більше однієї одиниці транспорту: машину, мотоцикл, мопед, причіп, автобус, трактор.

За другий продаж потрібно сплатити 5% від заробленої суми. За торгівлю більшою кількістю транспорту необхідно буде віддавати по 18% від кожної угоди.

Податок не стягуватимуть у разі продажу протягом року тільки одного виду транспорту.

— Така зміна не є позитивною, — говорить директор компанії "Авто-Консалтинг" 42-річний Олег Омельницький. — Її зробили для того, щоби стимулювати перекупів — людей, які займаються купівлею-продажем автомобілів не в рамках підприємницької діяльності, а як фізичні особи.

Якщо людина вже продала один або два транспортних засоби, то цього із третім та наступними їй в один рік робити невигідно. Як варіант, можна продати автомобіль за дорученням. Тобто домовитися, щоб наступного року покупець зняв авто з обліку та перереєстрував його на себе. Також можливо зареєструвати транспортний засіб на третю особу. Впевнений, що цей закон обходитимуть.

Зараз ви читаєте новину «Збільшили податок із продажу автомобіля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути